Rīgas derbijā tiesnesis no Vācijas Bundeslīgas, latviešu pārstāvētajās NBA komandās lielas izmaiņas – aizvadītās dienas aktualitātes

Šovakar Latvijas futbola Virslīgā otro reizi sezonā tiksies abi Rīgas lielklubi jeb RFS un “Riga” FC, un apmaiņu programmas ietvaros maču tiesās tiesnešu brigāde no Vācijas Bundeslīgas, galvenajam tiesnesim esot Hārmam Ozmersam.

“Riga FC” pavēstījusi, ka komandas rindas no FK “Metta” uz īres tiesībām papildinājis Junusa Muritala, bet RFS piesaistījusi divus uzbrucējus – horvātu Mihovilu Geljiču, kurš pēdējās četras sezonas pavadīja Horvātijas 2. līgas čempionātā, un austrieti Kevinu Frīzenbihleru, kurš pabijis Minhenes “Bayern” sistēmā un spēlējis Lisabonas “Benfica” un Gdaņskas “Lechia”.

Eiropas čempionātā futbolā Krievija izcīnīja minimālu 1:0 uzvaru pār Somiju, Velsa momentiem bagātā spēlē apspēlēja Turciju ar 2:0, savukārt vakarā noslēgumā Itālijai 3:0 uzvara pār Šveici un garantēta vieta izslēgšanas spēlēs.

Nākamajā sezonā Dāvja Bertāna pārstāvētajai Vašingtonas “Wizards” būs jauns galvenais treneris, jo ar pašreizējo treneri Skotu Brūksu neizdevās vienoties par līgumu, savukārt Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Dalasas “Mavericks” jāsāk meklēt jauns ģenerālmenedžeris – Donijs Nelsons, kurš šajā amatā pavadīja 24 gadus, un “Mavs” vienojās par sadarbības izbeigšanu.

Serhio Ramoss karjeru neturpinās Madrides “Real”, ceturtdienas vakarā oficiāli paziņoja klubs. Abas puses nespēja vienoties par jaunu līgumu. Uz Madridi Ramoss pārcēlās 2005. gadā, kopš tā laika četras reizes uzvarot Spānijas čempionātā, bet piecas – UEFA Čempionu līgā.

NBA Austrumu konferences pusfināla piektajā spēlē Atlantas “Hawks” atspēlēja 26 punktu deficītu un izbraukumā pieveica Filadelfijas “76ers” ar 109:106. Rietumu piektajā mačā pārsteidza Losandželosas “Clippers”, kas bez līdera Kavai Lenarda prata viesos izcīnīt uzvaru pār Jūtas “Jazz” ar 119:111. Abās sērijās uzvarētājas panākušas 3-2.

NHL izslēgšanas spēļu pusfināla sērijā Monreālas “Canadiens” apspēlēja Lasvegasas “Golden Knights” ar 3:2, sērijā panākot 1-1. Monreāla bija vadībā ar 3:0, bet Lasvegasa prata atgūt tikai divus vārtus, jo lieliski spēlēja “Canadiens” vārtsargs Korijs Praiss, kurš atvairīja 29 metienus.

sportapils