Rīgas grandu derbijā uzvar RFS, “Mavericks” paliek arī bez galvenā trenera – aizvadītās dienas aktualitātes

Lielajā Rīgas derbijā futbola Virslīgā RFS otro reizi sezonā pārspēja “Riga” FC – 3:1. Maču ar precīzu sitienu atklāja čempiones spēlētājs Mikaels Soisalo, bet Sedriks Kuadio, Artūrs Zjuzins un Emersons un nokārtoja uzvaru RFS.

Pārējās Virslīgas ceturtdienas spēlēs BFC “Daugavpils” izcīnīja uzvaru pār FK “Ventspils” (3:2), “Spartaks” apspēlēja “Noah Jurmala” (5:2), bet “Valmiera” FC tika galā ar FK “Metta” (2:0).

Pārmaiņas turpina skart Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas “Mavericks”, jo pārsteidzoši ceturtdienas vakarā par atkāpšanos no amata paziņoja līdzšinējais galvenais treneris Riks Kārlails, kurš vadīja komandu kopš 2008. gada. Dalasai bez jauna galvenā trenera jāmeklē arī ģenerālmenedžeris.

Eiropas čempionātā futbolā pirmo uzvaru izcīnīja Ukraina, kas apspēlēja Ziemeļmaķedoniju ar 2:1. Beļģijas valstsvienība, pateicoties Kevina de Breines vārtu guvumam un rezultatīvai piespēlei, tika pie 2:1 uzvaras pret Dāniju, savukārt Nīderlandei 2:0 uzvara pār Austriju.

Aļona Ostapenko Birmingemas sacensību otrajā kārtā netika galā ar ranga 90. numuru Terēzi Martincovu, atzīstot pretinieces pārākumu ar 6:7(4), 6:4, 2:6. Līdz šim Birmingemā latviete vienmēr bija sasniegusi ceturtdaļfinālu jeb trešo kārtu.

Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien aizvadīs pārbaudes spēli pret Polijas basketbola izlasi. Izlases sastāvs gaidāmajā mačā būs šāds: Kristers Zoriks, Edgars Lasenbergs, Dairis Bertāns, Dāvis Geks, Kārlis Žunda, Artūrs Strautiņš, Verners Kohs, Roberts Blumbergs, Rinalds Mālmanis, Anrijs Miška, Klāvs Čavars, Kārlis Šiliņš.

NBA Austrumu konferences pusfināla sestajā spēlē Milvoki “Bucks” pārspēja Bruklinas “Nets” ar rezultātu 104:89, līdz ar to būs nepieciešama septītā spēle. Labākie uzvarētājiem bija Kriss Midltons (38 punkti un 10 atlēkušās bumbas) un Jannis Antetokounmpo (30+17). Septītā spēle norisināsies naktī uz svētdienu plkst. 3:30 pēc Latvijas laika.

NHL pusfināla trešo spēli aizvadīja Ņujorkas “Islanders” un Tampabejas “Lightning”. Ar rezultātu 2:1 panākumu izcīnīja “Lightning”, ar tādu pašu rezultātu izvirzoties vadībā arī sērijā.

sportapils