Vīriešu basketbola izlase atzīstami cīnās pret Poliju, “Dinamo” spēlēs PČ vicečempions – aizvadītās dienas aktualitātes

Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdienas vakarā aizvadīja pārbaudes spēli pret Poliju, piedzīvojot zaudējumu pagarinājumā ar 73:75. Rezultatīvākais latviešiem ar 14 punktiem bija Kristers Zoriks, kurš pamatlaika pēdējā sekundē izlīdzināja rezultātu, bet Dairim Bertānam 11 punkti.

Eiropas čempionātā futbolā platu soli astotdaļfināla virzienā spērusi Zviedrija, kas apspēlēja Slovākiju ar rezultātu 1:0. Punktus sadalīja Horvātija un Čehija, nospēlējot 1:1, kā arī Anglija un Skotija sadalīja punktus – 0:0.

Rīgas “Dinamo” papildinājusi sastāvu ar Somijas centra uzbrucēju Peteru Tīvolu, kurš aizvadītajā pasaules čempionātā izcīnīja sudraba medaļu. Visu karjeru soms pavadījis dzimtenē, pagājušajā sezonā “Assat” komandā 37 maču laikā tiekot pie 30 rezultativitātes punktiem (5+25), 12 soda minūtēm un pozitīva lietderības koeficienta +6.

NBA Austrumu konferences pusfinālā būs nepieciešama vēl viena septītā spēle, jo Filadelfijas “76ers” sestajā mačā izcīnīja uzvaru pār Atlantas “Hawks” ar 104:99, izlīdzinot sērijas rezultātu (3-3), savukārt Rietumu konferences finālā iekļuva Losandželosas “, kas atspēlējās no -25 un pārspēja Jūtas “Jazz” (131:119), turklāt otrgadnieks Teranss Mens guva 39 punktus. Cīņā par vietu finālā “Clippers” tiksies ar “Suns”.

NHL pusfināla sērijā Monreālas “Canadiens” papildlaikā tika pie 3:2 uzvaras pār Lasvegasas “Golden Knights”, tādējādi kopumā sērijā izvirzoties vadībā ar 2-1. Pamatlaika beigās izlīdzinājumu panāca “Canadiens” spēlētājs Džošs Andersons, kuram pēc tam arī uzvaru nesošais metiens papildlaikā.

sportapils