Latvijā par vienu ilglaicīgu futbola komandu mazāk, “Euro 2020” sākas izšķirošās grupu cīņas – nedēļas nogales aktualitātes

Latvijas futbola federācija (LFF) pavēstīja, ka FK “Ventspils” atsaukusi dalību no Virslīgas turnīra saistībā ar nepietiekamo budžetu. Pavisam nesen UEFA diskvalificēja komandu uz septiņiem gadiem par spēļu ietekmēšanu, korupciju un godīgu spēles principu pārkāpšanu. Ventspilnieku kontā ir seši Latvijas čempiones tituli un septiņi Latvijas kausi.

Sestdien Eiropas čempionātā futbolā Ungārija spēlēja 1:1 ar Franciju, Vācija pārspēja Portugāli ar 4:2, taču Polija un Spānija arī sadalīja punktus – 1:1. Svētdien trešās kārtas ievadā Itālijas izlase ar 1:0 pārspēja Velsu, tādējādi nezaudējot jau 30. spēli pēc kārtas, savukārt Šveicei uzvara pār Turciju ar 3:1. A grupā uzvarēja Itālija, kam seko Velsa, Šveice un Turcija.

Anastasija Sevastova Īstbornas turnīra kvalifikācijas izšķirošajā cīņā zaudēja Kristīnai Makheilai ar 6:3, 3:6, 5:7, lai gan 3. setā atradās vadībā ar 5:2. Latvietei paveicās, jo iekļuva pamatturnīrā kā laimīgā zaudētāja.

NBA Austrumu konferences finālā iekļuva Milvoki “Bucks”, kas izšķirošajā, septītajā spēlē pagarinājumā pieveica Bruklinas “Nets” ar 115:111. Milvoki līderis Jannis Adetokunbo izcēlās ar 40 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm, bet “Nets” līderim Kevinam Durentam 48 punkti, deviņas bumbas sešas piespēles.

Rietumu konferences fināls iesākās ar Fīniksas “Suns” 120:114 uzvaru pār Losandželosas “Clippers”, un uzvarētājiem Devins Bukers sakrāja 40 punktus, 13 atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles. Vietu Austrumu finālā nodrošināja Atlantas “Hawks”, kas septītajā mačā apspēlēja Filadelfijas “76ers” ar 103:96.

NHL pusfināla sērijas ceturtajā spēlē starp Ņujorkas “Islanders” un Tampabejas “Lightning” uzvaru ar rezultātu 3:2 izcīnīja “Islanders”, tādējādi izlīdzinot rezultātu sērijā 2-2. Otrā pusfināla sērijā Lasvegasas “Golden Knights” trešā perioda vidū panāca izlīdzinājumu, bet papildlaika 2. minūtē guva vārtus, tādējādi izraujot 2:1 uzvaru pār Monreālas “Canadienes” un sērijā izlīdzinot rezultātu 2-2.

F1 posmā Francijā uzvaru izcīnīja “Red Bull” pilots Makss Verstapens, kurš tikai priekšpēdējā aplī apsteidza Lūisu Hamiltonu, tādējādi izraujot panākumu. Trešajā vietā ierindojās Serhio Peress. Kopvērtējumā Verstapens atrodas vadībā ar 131 punktu, bet viņam seko Hamiltons ar 119.

Latvijas čempionātā pludmales volejbolā pirmajā posmā “Saulkrastu kokteilī” uzvarēja Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri finālā tika galā ar Artūru Vasiļjevu un Robertu Juhņeviču no Lietuvas – 21:15, 21:17.

sportapils