“Riga” FC svarīga uzvara pār “Valmieru”, Dānija izslēdz Krieviju un iekļūst 1/8 finālā – aizvadītās dienas aktualitātes

Futbola Virslīgā pirmdien uzvarētāju nenoskaidroja FK “Liepāja” un “BFC Daugavpils”, nospēlējot 0:0. Tabulas augšgala komandu duelī “Riga” FC izcīnīja minimālu 1:0 uzvaru pār “Valmiera” FC, savukārt RFS neatstāja nekādus variantus “Noah Jurmala”, sagraujot pretiniekus ar 5:0.

Vietu Eiropas čempionāta futbolā izslēgšanas spēlēs nodrošināja Austrija, kas pārspēja Ukrainu ar rezultātu 1:0, bet grupas otrajā mačā Nīderlande tika galā ar Ziemeļmaķedoniju – 3:0. Dānijas futbola izlase rezultatīvā cīņā pieveica Krieviju ar 4:1, tādējādi iegūstot 2. vietu un ceļazīmi uz astotdaļfinālu, kamēr krieviem turnīrs ir beidzies. B grupas līdere Beļģija spēja uzlauzt Somijas aizsardzību – 2:0.

Latvijas čempione basketbolā “VEF Rīga” pavēstījusi, ka jaunajā sezonā komandu turpinās pārstāvēt trīs latviešu basketbolisti – Kristers Zoriks, Artis Ate un Emīls Krūmiņš. Zināms, ka turpmāk VEF kreklu nevilks Aigars Šķēle, kurš spēlēs Vācijā, bet Aizeja Pinjeiro pārcēlies atpakaļ uz Puertoriko.

Andrejs Cigaņiks un Ukrainas komanda Luhanskas ”Zorya” vienojušies par sadarbības pārtraukšanu. Pagājušajā sezonā latvietis piedalījās 17 Ukrainas premjerlīgas spēlēs, bet UEFA Eiropas līgā – piecos mačos.

NHL izslēgšanas spēļu pusfinālā ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja Tampabejas “Lightning”, kas sagrāva Ņujorkas “Islanders” ar 8:0, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-2. Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Stīvens Stemkoss un Alekss Kilorns.

sportapils