Latvietes turnīru Īstbornā sāk ar uzvarām, Anglija triumfē D apakšgrupā – aizvadītās dienas aktualitātes

Īstbornas WTA 500 turnīra pirmajā kārtā Anastasija Sevastova pārspēja Martju Kostjuku (6:1, 6:7(6), 6:4), bet Aļonai Ostapenko panākums pret Anastasiju Pavļučenkovu – 6:1, 6:3. Vimbldonas kvalifikācijas pirmajā kārtā Ernests Gulbis tika galā ar Dmitriju Popko, pieveicot pretinieku ar 6:3, 5:7, 6:4.

Eiropas čempionātā futbolā Anglijas izlase ar 1:0 pārspēja Čehiju, tādējādi nodrošinot pirmo vietu D grupā, savukārt Horvātijai uzvara pār Skotiju ar 3:1, kas ļāva noslēgt grupu turnīru otrajā vietā, savukārt Čehija izcīnīja trešo vietu.

FK “Liepāja” atlaidusi līdzšinējo galveno treneri Dmitriju Mološu, kura vadībā liepājniekiem šosezon ir 14 spēlēs izcīnīti 22 punkti un 4. vieta. Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja sodījusi “Noah Jurmala” ar 1400 eiro lielu sodu par spēlētāja statusa slēpšanu, savukārt valdes loceklis Žans Žubovs diskvalificēts par negodprātīgām darbībām.

Roberts Štelmahers un Akselis Vairogs turpinās vadīt Tallinas “Kalev/Cramo”, savukārt Ukrainas komandas “Budivelnyk” galvenais treneris turpinās būt Igors Miglinieks.

NHL pusfinālā Monreālas “Canadiens” apspēlēja Lasvegasas “Golden Knights” ar 4:1, līdz ar to izvirzoties vadībā sērijā ar 3-2 un nonākot vienas uzvaras attālumā no lielā fināla. “Canadiens” vārtsargs Korijs Praiss atvairīja 25 metienus no 26.

NBA Rietumu konferences fināla otrajā spēlē Fīniksas “Suns” izrāva uzvaru pār Losandželosas “Clippers” ar 104:103, pateicoties Deandre Eitona dankam pēdējā sekundē. Drafta loterijā noskaidrojās, ka pirmo izvēli ieguvusi Detroitas “Pistons”, kam seko Hjūstonas “Rockets” un Klīvlendas “Cavaliers”.

sportapils