“Everton” līdzjutēji draud iespējamajam galvenajam trenerim Benitesam

Anglijas Premjerlīgas komanda “Everton” ir jauna galvenā trenera meklējumos. Kā galvenais kandidāts tiek minēts spānis Rafaels Benitess, taču komandas līdzjutēji nav mierā ar to un izveidojuši banerus, kuros izteikti draudi un neapmierinātība.

No 2004. līdz 2010. gadam Benitess bija “Everton” niknākās sāncenses “Liverpool” galvenais treneris, tajā laika periodā izcīnot četras trofejas, no kurām viena bija UEFA Čempionu līgas. Karjeras turpinājumā Benitess vadījis arī tādas komandas kā “Inter”, “Napoli”, “Chelsea” un “Real”, taču saikne ar Liverpūli palikusi cieša, jo viņam tur pieder māja.

Vairāki situācijai pietuvināti cilvēki ziņo, ka Benitess ir tuvu tam, lai aizstātu līdzšinējo “Everton” galveno treneri Karlo Ančeloti, taču komandas fani par to nav priecīgi. Pirmdien baneris, uz kura bija rakstīts “Mēs zinām, kur tu dzīvo. Neparaksti” bija novietots netālu no futbola speciālista dzīves vietas.

Tas nav vienīgais baneris, kas bijis Liverpūles ielās. “Everton” fani izveidojuši vēl divus banerus, kuros izteikts viedoklis, ka Benitesam nevajadzētu būt komandas galvenajam trenerim. Līdzjutēji noteikti atceras Benitesa izteikumus 2007. gadā, kad viņš nosauca “Everton” par “mazu komandu”.

“Es pieļāvu kļūdu, sacīdams, ka tā ir maza komanda,” 12 gadus vēlāk intervijā sacīja Benitess. “Gribēju teikt, ka mačā viņi spēlēja kā maza komanda, jo tikai vienreiz bija laba izdevība gūt vārtus. “Liverpool” fani bija priecīgi, bet “Everton” līdzjutēji bija neapmierināti, taču tā es teikt nevēlējos. Daži “Everton” līdzjutēji nākuši klāt un teikuši, ka daudz ko esmu izdarījis pilsētas labā, ieskaitot labdarību, tādējādi man ir labs kontakts ne tikai ar “Liverpool” faniem, bet pilsētu kopumā.”

sportapils