Ostapenko triumfē Īstbornas turnīrā, būs jauna Eiropas čempione futbolā – nedēļas nogales aktualitātes

Ceturto karjeras WTA titulu sestdien izcīnīja Aļona Ostapenko, kura Īstbornas turnīra finālā pieveica Igaunijas pirmo numuru Aneti Kontaveitu ar 6:3, 6:3. Jaunākajā WTA rangā Ostapenko pakāpusies uz 34. vietu, bet šonedēļ uzsāks dalību Vimbldonas turnīrā.

Startē aristokrātiskā un baltā Vimbldona – kas jāzina par turnīru un mūsējo izredzēm?

Eiropas čempionātā futbolā vietu ceturtdaļfinālā nodrošināja Dānija, kas pārliecinoši ar 4:0 apspēlēja Velsu, Itālija tikai papildlaikā pārspēja Austriju (2:1), Čehija izmantoja vairākumu un izcīnīja uzvaru pār Nīderlandi (2:0), bet čempiones pilnvaras nolika Portugāle, jo Beļģija izcīnīja uzvaru ar 1:0.

Sestdien Latvijas futbola Virslīgas spēlē FK “Liepāja” pārspēja FK “Metta” ar rezultātu 2:0. Mačs bija īpašs ar to, ka tas bija pirmais pēc liepājnieku galvenā trenera atlaišanas.

Pauls Jonass izcīnīja sesto vietu pasaules motokrosa čempionāta otrajā posmā, kas risinājās Lielbritānijā.

NBA Rietumu konferences fināla ceturtajā spēlē Fīniksas “Suns”, pateicoties Deandre Eitona 19 punktiem un 22 atlēkušajām bumbām, pārspēja Losandželosas “Clippers” ar rezultātu 84:80, sērijā panākot 3-1 un nonākot vienas uzvaras attālumā no fināla. Austrumu finālā vadībā izvirzījusies Milvoki “Bucks”, kas naktī uz pirmdienu pieveica Atlantas “Hawks” ar 113:104, sērijā panākot 2-1.

Otro nedēļu pēc kārtas F1 posmā, kas šoreiz risinājās Austrijā, triumfēja Makss Verstapens, otrajā vietā palika Lūiss Hamiltons, savukārt trešo vietu izcīnīja Valteri Botass. Kopvērtējumā vadībā ar 156 punktiem atrodas Verstapens, savukārt otrais ar 138 punktiem ir Hamiltons.

Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā Latvijas 3×3 basketbola izlase izšķirošajā mačā par iekļūšanu Eiropas kausa izcīņā zaudēja Igaunijai ar rezultātu 15:21. Latviešu rindas turnīrā pārstāvēja Dāvis Gūtmanis, Kārlis Apsītis, Kārlis Žunda un Klāvs Dubults.

“Tour de France” otrajā posmā Toms Skujiņš uzrādīja 49. labāko rezultātu, kas kopvērtējumā ļāvis pakāpties uz 28. vietu.

sportapils