Latvietes zaudē Vimbldonas 3. kārtā, Dānija un Anglija tiksies EČ pusfinālā – nedēļas nogales aktualitātes

Aļona Ostapenko sestdien Vimbldonas vienspēļu turnīra 3. kārtā zaudēja Ailai Tomļanovičai ar 6:4, 4:6, 2:6, un arī Anastasija Sevastova piedzīvoja neveiksmi, atzīstot Barboras Krejčīkovas pārākumu ar 6:7(1), 6:3, 5:7. Gan mača gaitā, gan pēc tā Ostapenko un Tomļanoviča izcēlās ar komentāriem viena otras virzienā, jo Tomļanoviča uzskata, ka Ostapenko nevajadzīgi pieprasīja medicīnas pārtraukumu un notēloja, ka tikusi pie savainojuma.

Eiropas čempionāta pusfinālā iekļuva Dānijas valstsvienība, kas apspēlēja Čehiju ar rezultātu 2:1. Par vietu finālā dāņi cīnīsies ar Angliju, kas neatstāja nekādu cerību Ukrainai, sagraujot pretinieku ar 4:0. Pusfināla mači risināsies otrdien un trešdien.

Latvijas U19 vīriešu izlase sestdien Daugavpilī uzsāka Pasaules U19 čempionātu un piekāpās Puertoriko ar rezultātu 75:79, lai gan lielāko daļu mača atradās vadībā. Svētdien latvieši izcīnīja uzvaru, ar rezultātu 58:48 pārspējot Irānas valstsvienību, bet rītvakar grupu turnīra pēdējā spēle pret Serbiju.

NBA finālā iekļuva Milvoki “Bucks”, Austrumu konferences fināla sestajā mačā pieveicot Atlantas “Hawks” ar 118:107 un kopumā triumfējot ar 4-2, turklāt otro maču pēc kārtas nespēlēja Jannis Adetokunbo. Finālā Milvoki spēlēs pret Fīniksas “Suns”, un pirmais mačs būs naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika.

Svētdien tika noskaidrotas atlikušās četras basketbola izlases, kuras spēlēs Tokijas olimpiskajās spēlēs. Kauņā par vietu uz olimpiādi cīnījās Lietuva un Slovēnija. Luka Dončičs sakrāja 31 punktu, 11 atlēkušās bumbas un 13 rezultatīvas piespēles, sekmējot Slovēnijas uzvaru ar 96:85. Vācijas izlase finālā Splitā pārspēja Brazīliju (75:64), lielu pārsteigumu sagādāja Itālija, kas Belgradā apspēlēja Serbiju (102:95), bet Kanādas pilsētā Viktorijā ceļazīmi uz Tokiju nopelnīja Čehija, kas pusfinālā pārspēja Kanādu, bet finālā tika galā ar Grieķiju – 97:72.

F1 posmā Austrijā otro nedēļu pēc kārtas uzvarēja Makss Verstapens, otro vietu izcīnīja Valteri Botass, kamēr goda pjedestālu noslēdza Leando Noriss, savukārt Lūiss Hamiltons palika ceturtajā vietā.

Itālijas “Grand Prix” posmā MXGP Pauls Jonass pirmajā braucienā izcīnīja septīto vietu, otrajā bija ceturtais, bet summā tika pie sestās vietas.

Latvijas pludmales volejbola čempionāta otrajā posmā Ventspilī vīriešu konkurencē triumfēja Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri finālā pieveica Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu, savukārt dāmu konkurencē uzvarēja Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, finālā apspēlējot lietuvietes.

Latviešu basketbolists Artūrs Strautiņš turpinās karjeru Itālijas A sērijā, pievienojoties “Reggio Emilia”, kuras rindās Strautiņš jau ir spēlējis. Sadarbība noslēgta uz divām sezonām.

Neveiksmju sēriju Virslīgā turpina FK “Metta”, kas piekto maču pēc kārtas nespēja gūt vārtus un svētdien zaudēja “Spartakam” ar rezultātu 3:0.

sportapils