Anglija pievienojas Itālijai EČ finālā, U19 izlase bezspēcīga pret Senegālu – aizvadītās dienas aktualitātes

Pirmo reizi vēsturē Eiropas futbola čempionāta finālā spēlēs Anglijas valstsvienība – vakar pusfinālā angļi ar rezultātu 2:1 papildlaikā pieveica Dāniju. Papildlaikā tiesnesis piešķīra diskutablu 11 metru soda sitienu uz Dānijas vārtiem, un Harijs Keins vispirms nebija precīzs, bet bija pirmais pie atlēkušās bumbas, ko raidīja vārtos. Svētdien finālā sacentīsies Itālija un Anglija.

Latvijas U19 basketbola izlase Pasaules kausa astotdaļfināla spēlē realizēja metienus ar sliktu precizitāti un piekāpās Senegālas izlasei ar 44:57, tādējādi turpinājumā būs jācīnās par 9. līdz 16. vietu. Rezultatīvākais latviešiem ar 10 punktiem bija Ričards Daniels Vanags.

Otro gadu pēc kārtas par NHL čempioni kļuvusi Tampabejas “Lightning” – aizvadītajā naktī komanda ar 1:0 pārspēja Monreālas “Canadienes”, sērijā triumfējot ar 4-1. Par Stenlija kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju atzina “Lightning” vārtsargu Andreju Vasiļevski.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra 1. kārtu uzsāka “Riga” FC, kas izbraukumā zaudēja Zviedrijas komandai “Malmo” ar 0:1. Jau kopš 41. minūtes rīdzinieki atradās mazākumā, jo otro dzelteno kartīti nopelnīja Junusa Muritala.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs Pasaules kausa četru zvaigžņu tūres posmu Gštādē iesāka ar 0-2 zaudējumu Semam Pedlovam un Semam Šahteram. Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš grupā izcīnīja divas uzvaras, kas garantēja vietu astotdaļfinālā, kamēr Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ar 2-1 uzvaru pār Meganu Maknamaru un Nikolu Maknamaru garantēja vietu izslēgšanas spēlēs.

Rodions Kurucs karjeru turpinās Belgradas “Partizan”, ar kuru noslēgts līgums uz divām sezonām, taču līgumā iekļauts punkts, kas ļauj basketbolistam atgriezties NBA, ja tiek izteikts tāds piedāvājums.

sportapils