Sautgeits un angļu futbolisti uzvaras gadījumā varētu tikt iecelti bruņinieku kārtā

Pirmo reizi Anglijas futbola izlase cīnīsies par Eiropas čempiones titulu. Tiek ziņots, ka gadījumā, ja angļi pārspēs Itāliju, galvenais treneris un futbolisti varētu tikt godināti, ieceļot viņus bruņinieku kārtā.

Galvenais treneris Garets Sautgeits čempionāta gaitā izcēlies ar vairākiem taktiskiem risinājumiem, kas palīdzējis pārspēt tādas izlases kā Horvātiju, Vāciju, Ukrainu, Dāniju un iekļūt finālā.

Harijs Makgvairs un Harijs Keins demonstrējuši lielisku spēli, bet bez Rahīma Stērlinga vispār nav iedomāja Anglijas izlase, un futbolists līdz šim guvis trīs vārtus un trešdienas pusfinālā izprovocēja uz 11 metru soda sitienu, kas deva uzvaru.

Kā ziņo medijs “POLITICO”, ļoti iespējams, ka Sautgeits kopā ar vairākiem futbolistiem tiks godināti un iecelti bruņinieku kārtā, ja “futbols nāks mājās” jeb Anglija triumfēs. Par šo esot runāts valdībā, un pozitīva iznākuma gadījumā tas, visticamākais, arī notiks.

Pozitīvi par saviem padotajiem pēc spēles ar Dāniju izteicās Sautgeits: “Esmu ļoti lepns par spēlētājiem. Ir neaprakstāma sajūta būt par daļu no šī notikuma, taču mēs zinājām, ka viss neies gludi. Vispatīkamākā sajūta ir tā, ka esam devuši mūsu līdzjutējiem lielisku vakaru, un ceļojums turpināsies vēl četras dienas.”

Sera jeb bruņinieka statuss tiek piešķirts vīriešiem, kuri izcēlušies ar īpašiem sasniegumiem. Pirms diviem gadiem šādu godu saņēma tenisists Endijs Marejs.

 

sportapils