No bīstamas situācijas līdz memei – Kjelīni nogāž Saku

Eiropas čempionāta futbolā finālā notika cīņa par katru laukuma centimetru, futbolistiem pielietojot atļautus un ne tik atļautus paņēmienus. Ar tādu izcēlās arī Itālijas kapteinis Džordžo Kjelīni, un viņa rīcība uzreiz raisīja izdomu cilvēkiem internetā.

Situācija risinājās 2. puslaika beigās, kad kompensācijas laikā Anglijai varēja izveidoties bīstams moments. 19 gadus jaunais Bukajo Saka, kurš laukumā devās vien spēles 70. minūtē, bija spēka un enerģijas pilns, un viņam izdevās tikt garām Kjelīni, bet ap centra līniju bija vairs tikai divi itāļi.

Saprotot, ka neizdosies tikt līdzi, Kjelīni pielietoja citas metodes un sagrāba futbolistu aiz apkakles, nogāžot Saku uz zāliena. Epizode bija visai bīstama, un galvenais tiesnesis Bjerns Kuiperss piešķīra Kjelīni dzelteno kartīti, kas bija viņam pirmā šajā čempionātā.

Foto: TT

Anglijas potenciālā iespēja gūt vārtus tika apturēta, kā rezultātā komandas nonāca līdz papildlaikam, kurā precīzu sitienu nebija, līdz ar to kārta bija pendelēm. Tieši Sakam bija iespēja izlīdzināt rezultātu pēcspēles sitienu sērijā, taču viņš neraidīja bumbu vārtos un Itālija kļuva par čempioni.

Par Kjelīni izdarībām pret Saku bija dažādi komentāri sociālajos tīklos. Protams, ka liela daļa angļu līdzjutēju bija neizpratnē par to, kāpēc netika piešķirta sarkanā kartīte, taču bija cilvēki, kas tam piegāja radoši, izveidojot tā saucamās “memes”.

Anglijas futbola izlase atbalsta “Black Lives Matter” kustību, izsaucot dažādu reakciju turnīra gaitā, jo futbolisti metās uz viena ceļa visa turnīra laikā, par ko viņi saņēma arī nepatīkamu attieksmi no saviem atbalstītājiem.

Citi piegāja situācijai ar lielāku humoru, piemēram, apgalvojot, ka Kjelīni izglāba Saku no iekrišanas milzīgā bedrē, kā arī, ka uz īstas itāļu picas nevar atrasties ananasi vai arī, ka futbols nedosies uz mājām, bet gan uz Romu.

sportapils