Izpostītais Rešforda sienas zīmējums aplikts ar pozitīviem vēstījumiem

Aizvadītā Eiropas futbola čempionāta finālmačā starp Angliju un Itāliju Markuss Rešfords bija viens no trim angļu futbolistiem, kurš nespēja raidīt bumbu vārtos pēcspēles sitienu sērijā, kas maksāja Anglijai titulu, līdz ar to Itālija otro reizi triumfēja čempionātā. Drīz pēc tam tika apķēpāts Rešfordam veltītais sienas zīmējums.

Pēc tam, kad Anglija zaudēja, sociālajos tīklos un ne tikai Rešforda, Džeidena Sančo un Bukajo Sakas virzienā tika veltīti rasistiski izteicieni. Uz Mančestrā esošās Rešforda sienas zīmējuma ar grafiti palīdzību tika uzpūsti vairāki lamuvārdi, kā arī “Saka”.

Ātri vien visi neglaimojošie uzraksti tika noslēpti, un līdzjutēji devās pie zīmējuma, lai izteiktu atbalstu Rešfordam. Uz sienas parādījās tādi uzraksti kā “paraugs”, “lielisks cilvēks” un “varonis”.

Pirmdienas vakarā Rešfords sociālajā tīklā “Twitter” ievietoja paziņojumu, sakot, ka jūtas slikti par netrāpīto soda sitienu un ka jūtas pievīlis komandas biedrus. Tāpat viņš pateicās visiem par atbalstu, kā arī īpaši izcēla tos, kas aplīmēja sienas zīmējumu ar pozitīviem vēstījumiem, sakot, ka nebija tālu no tā, lai raudātu.

Laura Morisa, kurai pieder sezonas biļetes uz Mančestras “United” mājas spēlēm, devās aplūkot sienas zīmējumu, jo bijusi bēdīga, ka tas ticis papostīts. “Viņš bija ļoti drosmīgs, ka izpildīja soda sitienu. Tas, ko cilvēki izdarīja, ir ļoti pretīgi, tāpēc gribēju parādīt, ka esmu vienota ar viņu.”

Internetā jau uzsākta naudas līdzekļu vākšanas kampaņa, lai likvidētu postījumus, un pagaidām saziedoti jau vairāk nekā 20 tūkstoši eiro.

sportapils