Futbola komanda ļauj faniem kļūt par spēļu kreklu dizainu autoriem

Brazīlijas futbola čempionāta komanda “Atletico Mineiro” prezentējusi jaunās sezonas spēļu formu. Otro gadu pēc kārtas klubs kreklu izveides procesā iekļāva fanus, kuri varēja sūtīt savas idejas un pēc tam paši balsot par labākajiem variantiem.

Kopumā tika saņemti 559 dažādi dizaina varianti, savukārt līdz finālam tika 13 darbi, un kopumā nepilni 60 tūkstoši cilvēku balsoja. Konkursā triumfēja Lukass Adriano, kura ideju izvēlējās franču sporta ekipējuma uzņēmums “Le Coq Sportif”.

Kreklā iekļauta pelēka un oranža krāsa, kā arī baltā krāsa izcelta uz aprocēm un apkakles. Uz krekla ir liela un detalizēta Minasžeraisa karte, kas ir štats, kurā “Atletico Mineiro” spēlē, savukārt krekla aizmugurē ir sarkans trijstūris jeb štata karogs.

Tāpat uz formas redzams cipars “113”, kas apzīmē to, cik daudz gadu ir komandai. Cipars ir izveidots stilizētā veidā, jo tas ieņem gaiļa formu, un tas nav tikai “Le Coq Sportif” simbols, bet arī “Atletico Mineiro” talismans. Komandas iesauka, tulkojot no portugāļu valodas, ir gailis.

Pirmajā dienā vien tika pārdoti 35 tūkstoši kreklu, un fanu kluba biedriem šāds krekls izmaksā nepilnus 35 eiro. Jau pēc divām dienām jebkurš interesants varēs iegādāties jaunās sezonas kreklu, taču tā cena būs jau nepilni 55 eiro.

sportapils