Arī Ostapenko nesīs Latvijas karogu Tokijā, 16 gadus jaunajai Caunei medaļa U20 čempionātā – nedēļas nogales aktualitātes

Sākot ar Tokijas olimpiskajām spēlēm, atklāšanas ceremonijā valsts karogu nesīs divi cilvēki – vīrietis un sieviete. Jau bija zināms, ka Latvijas karognesējs būs 3×3 basketbolists Agnis Čavars, bet no dāmām viņam pievienosies Aļona Ostapenko.

Eiropas U20 čempionātā vieglatlētikā svētdien sudraba medaļu izcīnīja 16 gadus jaunā Agate Caune, kura startēja 5000 metru skrējienā. Šī bija otrā medaļa Latvijai čempionātā, un pirms tam trīssoļlēcēja Darja Sopova izcīnīja bronzu.

Sestdien futbola Virslīgas spēlēs “BFC Daugavpils” pārspēja FK “Metta” ar rezultātu 3:1, bet mazliet rezultatīvākā cīņa izvērtās starp “Riga” FC un FK “Spartaku”, un pie panākuma ar 3:2 tika čempione “Riga” FC. Tā kā “Noah Jūrmala” nespēja nokomplektēt sastāvu svētdienas spēlei, komanda paziņoja, ka neieradīsies uz maču.

F1 posmā Lielbritānijā triumfēja Lūiss Hamiltons, otrais palika Šarls Leklērs, bet trešo vietu izcīnīja Valteri Botass. Jau sacensību sākumā notika incidents, jo Hamiltona formula aizskāra Maksa Verstapena braucamo, kā rezultātā viņš piedzīvoja avāriju un izstājās.

Latvijas pludmales volejbola čempionāta posmā Cēsīs triumfēja Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri finālā pārspēja Artūru Rinkeviču un Ardi Bedrīti ar 21:13 un 21:8.

Vairs tikai vienas uzvaras attālumā no NBA čempiontitula ir Milvoki “Bucks”, kas naktī uz svētdienu pārspēja Fīniksas “Suns” ar 123:119 un izvirzījās vadībā ar 3-2. Labākais uzvarētājiem ar 32 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Jannis Adetokunbo.

Šonedēļ NHL notiks paplašinātais drafts saistībā ar Sietlas “Kraken” pievienošanos līgai. Komandas paziņojušas aizsargāto spēlētāju sarakstu, bet tajā nav redzams Zemgus Girgensona vārds, līdz ar to pastāv iespēja, ka latvietis pārcelsies uz Sietlu.

MXGP posmā Nīderlandē Pauls Jonass pirmajā braucienā bija 7. vietā, savukārt otrajā piedzīvoja kritienu, taču sasniedza 13. vietu, kas kopvērtējumā ļāva izcīnīt 11. vietu, bet sezonas kopvērtējumā latvietis ir 8.

Par latviešu basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētās Vašingtonas “Wizards” galveno treneri kļuvis Vess Anselds, kurš pirmo reizi būs galvenais treneris un līdz šim strādājis Denveras “Nuggets” treneru korpusā.

Jūrmalas “Spartaks” pavēstīja, ka komandas rindās atgriezīsies vārtsargs Vladislavs Lazarevs, kurš savulaik jau bijis “Spartaka” spēlētājs, bet šo sezonu uzsāka FK “Ventspils”. Tāpat vēl viens papildinājums “Riga” FC, kas panākusi vienošanos ar Marokas pussargu Karimi Lukili, kurš iepriekš spēlējis Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola čempionātā.

“VEF Rīga” krāsas jaunajā sezonā nepārstāvēs Mārcis Vītols, kurš jaunajā sezonā pārstāvēs Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenēto Tallinas “Kalev/Cramo”, savukārt rīdzinieku aizvadītās sezonas līderis Kails Almens varētu pārcelties uz Francijas komandu “Paris Basketball”, kas startē augstākajā līgā.

sportapils