Futbola komandu vārtsargiem līdzīgas formas – kāpēc tā?

Lielākie sporta ekipējuma ražotāji katru gadu cenšas izveidot interesantas futbola formas, lai ne tikai izceltu konkrēto komandu, bet arī, lai līdzjutēji pirktu un komandas un ražotāju kontos iebirtu nauda. Interesanti gan, ka liela izdoma nav par vārtsargu formām, jo tās vairākām komandām ir visai līdzīgas.

Krievijas futbola čempionāta augstākajā divīzijā atgriezīsies “Kriļja Sovetov”. Jaunajā sezonā komanda savā laukumā spēlēs tumši zilās formās, bet izbraukumā baltos formastērpos. “Sovetov” atteicās no zilā toņa, kas tika izmantots kopš 2008. gada, turklāt iepriekš daudz dominēja gaiši un tumši zilais.

Acīgākie līdzjutēji gan pamanījuši, ka “Kriļja Sovetov” mājas forma jau ir kaut kur redzēta. Viņi nekļūdās, jo tāds pats dizains ir Krasnodaras komandas vārtsargam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sports.ru (@sportsru)

“Puma” un citi ražotāji vārtsargu kreklus veido pēc vienota šablona. Tāpat līdzīga stila krekli ir komandām, kuras nav pasaulē populārākās, taču parasti tas nenotiek vienas valsts ietvaros. Iepriekš redzamais vārtsargu formu stils jaunajā sezonā ir ļoti populārs.

Gan Mančestras “City”, gan Doņeckas “Shakhtar”, gan Sanpaulu “Palmeiras”, gan Dortmundes “Borussia” var redzēt vienu un to pašu dizainu. Ja runā par “Sovetov” jaunajiem formastērpiem, tad tos gada sākumā izvēlējās līdzjutēji, jo notika balsošana starp sezonas biļešu īpašniekiem.

Cenšoties atbildēt uz to, kāpēc tā notiek, tad “Nike”, “adidas” un “Puma” īpašus dizainus pielāgo pašām spēcīgākajām komandām, kamēr pārējās izmanto piedāvātos šablonus – jo mazāka komanda jo mazāka izvēle un lielāka iespēja, ka kādai komandai jau būs tāds dizains. Vairākām Krievijas augstākās līgas komandām nav tiešo kontaktu ar ražotājiem, tāpēc tās maksā starpniekiem.

Mančestras “City”
Doņeckas “Shakhtar”
Sanpaulu “Palmeiras”
Dortmundes “Borussia”
sportapils