Kazahstānas iedzīvotāji var palikt bez Tokijas OS televīzijas ekrānos

Nepatīkamā situācijā nonākuši Kazahstānas iedzīvotāji, jo pastāv liela iespēja, ka Tokijas olimpiskās spēles, kas sāksies nedēļas nogalē, valsts iedzīvotāji nevarēs redzēt televīzijas ekrānos, jo neviens no valsts TV kanāliem nav iegādājies tiesības uz lielo sporta forumu.

Olimpiāde notiks bez skatītājiem, līdz ar to visi līdzjutēji būs pielipuši pie TV ekrāniem, lai redzētu savu varoņu startus. Izskatās, ka tas nebūs Kazahstānas gadījums, jo pirmdien televīzijas un radio uzņēmums “Kazakhstan” paziņoja, ka nav izdevies panākt vienošanos ar Japānas reklāmas holdingu “Dentsu Inc.”, kam pieder olimpiādes translācijas tiesības, lai gan sarunas risinājās jau kopš 2019. gada.

“Neskatoties uz ļoti ilgām sarunām, iesaistītās puses nav spējušas panākt vienošanos. Galvenais iemesls ir tas, ka tiesību turētājs palielinājis cenu par tiešraidēm 123% procentu apmērā, ja salīdzina ar 2016. un 2018. gadu,” teikts vēstījumā sabiedrībai.

Trīs valsts televīzijas kanāli varēs vēstīt par jaunumiem no Tokijas, un tiem būs pieejami gan attēli, gan video no sacensību norises vietām, taču tās nebūs tiešraides. TV kanāla “Qazsport” pārstāvis gan vēl nav atmetis cerības iegūt tiesības rādīt sacensības tiešraidē: “Lielās cenas dēļ nevaram piedāvāt tiešraides mūsu valstī, taču vēl priekšā ir četras dienas, un mēs rīkosimies, ja situācija mainīsies.”

Ja piepildīsies sliktākais scenārijs, kazahi nevarēs tiešraidē vērot sacensības, taču kopumā 135 valstīs visā pasaulē spēles būs redzamas, ieskaitot Kazahstānas kaimiņvalstis Uzbekistānu un Kirgiztānu. Šis arī būs pirmais gadījums, kad Kazahstānā nebūs iespējams redzēt vasaras olimpiskās spēles.

Valsti lielajā sporta forumā pārstāvēs 97 sportisti 27 dažādos sporta veidos.

Latvijā olimpiskās spēles būs redzamas LTV7 kanālā, kā arī Eurosport 1 un Eurosport 2, savukārt “Tet” klienti var iegādāties septiņus papildu Eurosport kanālus, un katrs būs veltīts konkrētam sporta veidam vai sporta veidu grupai.

sportapils