Basketbola izlase paliek bez Šmita un Šķēles, Džošua un Usiks cīnīsies 25. septembrī – aizvadītās dienas aktualitātes

Latvijas basketbola izlasei pasaules kausa priekškvalifikācijas turnīrā savainojumu dēļ nevarēs palīdzēt Rolands Šmits un Aigars Šķēle, taču treniņiem pievienojies Mareks Mejeris.

Augusta beigās Latvijas hokeja izlase olimpisko kvalifikācijas turnīru uzsāks ar spēli pret Itāliju, nākamajā dienā mačs ar Ungāriju, bet pēdējā dienā tikšanās ar Franciju. Tikai grupas labākā komanda garantēs vietu olimpiskajās spēlēs.

Oficiāli kļuvis zināms, ka 25. septembrī Londonā “Tottenham Hotspur” stadionā norisināsies boksa smagsvaru cīņa starp Entoniju Džošua un Oleksandru Usiku. Džošua aizstāvēs savas trīs pasaules čempiona jostas.

Par NBA čempioni aizvadītajā naktī kļuva Milvoki “Bucks”, kas sestajā spēlē pieveica Fīniksas “Suns” ar 105:98, triumfējot sērijā ar 4-2. Lielisks pēdējā mačā bija Jannis Adetokunbo, kuram 50 punkti, 14 atlēkušās bumbas, pieci bloķēti metieni un finālsērijas MVP balva.

Pagājušās sezonas “VEF Rīga” līderis Kails Olmens karjeru turpinās Francijas komandā “Paris Basketball”, taču rīdzinieki pavēstījuši, ka noslēgts līgums ar amerikāni Džeilenu Railiju, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Portugāles čempionātā un vidēji guva 16 punktus, kā arī atdeva 2,7 rezultatīvas piespēles.

“Riga” FC vēl turpina pastiprināt sastāvu un komandai pievienojies Kongo Demokrātiskās Republikas izlases aizsargs Glodī Ngondā Muzings, kurš iepriekšējā sezonā pārstāvēja Francijas spēcīgākā čempionāta komandu “Dijon”.

Spānijas ACB līgas komanda “Real Betis” izteikusi piedāvājumu Dairim Bertānam.

Andrejs Cigaņiks pievienojies Slovākijas komandai “DAC Dunajska Streda”, kas pagājušajā sezonā izcīnīja 2. vietu nacionālajā čempionātā. Līgums ar latvieti noslēgts uz divām sezonām.

Latviešu basketbolists Kaspars Bērziņš jaunajā sezonā pārstāvēs Paņevežas “Lietkabelis”, kas startēs ne tikai Lietuvas līgā, bet arī ULEB Eiropas kausā. Iepriekšējo sezonu Bērziņš noslēdza “Siauliai” komandā.

sportapils