“Avangard” negrib laist Hārtliju uz OS kvalifikācijas turnīru, labākās basketbola komandas papildinās – aizvadītās dienas aktualitātes

Iespējams, ka Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs nevarēs būt kopā ar izlasi ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, jo Omskas “Avangard” tajā laikā piedalīsies pirmssezonas pārbaudes turnīrā un kluba vadība negrib laist Hārtliju, ziņo laikraksts “Diena”. Latvijas hokeja federācija (LHF) jau izskata alternatīvas, ar ko aizstāt Hārtliju augusta beigās.

Latvijas spēcīgākā komanda “VEF Rīga” pavēstījusi, ka panākusi vienošanos ar Māri Gulbi, kurš kopš 2013. gada spēlēja BK “Ventspils”. Pagājušajā sezonā Gulbim vidēji spēlē 16 punkti (rezultatīvākais komandā), 4,6 atlēkušās bumbas un 1,6 rezultatīvas piespēles. BK “Ventspils” pievienosies 20 gadus vecais Rodrigo Būmeisters, kurš iepriekš spēlēja BK “Ogre”.

Virslīgas komanda “Valmiera” FC pastiprinājusi sastāvu ar Ukrainas centra aizsargu Romanu Jakubu, kurš iepriekš pārstāvējis Doņeckas “Shakhtar” sistēmu, taču 20 gadus vecais futbolists lielās komandas rindās tā arī neuzspēlēja. Kārtējo reizi papildinājusies “Riga” FC – komandas rindās spēlēs 29 gadus vecais centra aizsargs no Kolumbijas Kamilo Saisu. Iepriekšējo sezonu futbolists pavadīja Kipras čempionātā.

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) vakar balsoja par 2032. gada olimpisko spēļu norises vietu un 72 no 80 balsotājiem atbalstīja Austrālijas pilsētas Brisbenas kandidatūru.

Plānots, ka jaunajā Latvijas-Igaunijas basketbola līgas sezonā startēs 14 komandas – sešas no Latvijas un astoņas no Igaunijas. Vienīgā izmaiņa ir Igaunijas 2. divīzijas čempiones “Viimsi” pievienošanās.

Latvijas spēcīgākā sieviešu basketbola komanda “TTT Rīga” arī jaunajā sezonā spēlēs FIBA Eirolīgā, turklāt rīdziniecēm automātiski tika garantēta vieta turnīrā. Grupu izloze notiks 19. augustā.

Basketbolists Dāvis Geks, kurš aizvadītajā sezonā bija BK “Liepāja” rindās, pārcelsies uz Spāniju un pievienosies pēc spēka otrās līgas komandai “UEMC Real Valladolid”. Jau iepriekš Geks spēlējis “LEB Oro”, jo trīs sezonas pavadīja “Oviedo” komandā.

sportapils