Futbola komanda ar caurspīdīgu formu pievērš uzmanību nopietnai problēmai

Anglijas pēc spēka 11. spēcīgākās futbola līgas komanda “Bedale AFC” parādījusi sabiedrībai interesantas spēļu formas, kuras ir pilnībā caurspīdīgas. Tas darīts apzināti, jo klubs vēlas piesaistīt uzmanību un runāt par prostatas vēzi.

No 13. līdz 19. oktobrim risināsies vīriešu vēža informētības nedēļa, bet jau tagad “Bedale AFC” kopā ar cīsiņu uzņēmumu “Heck” prezentējusi pirmās caurspīdīgās futbola formas pasaulē. Prostatas un sēklinieku vēzis ir nopietna problēma, jo tie ir divi no galvenajiem nāves cēloņiem starp Lielbritānijas vīriešiem.

Jebkurš interesants var iegādāties šo unikālo formu, turklāt mazliet vairāk kā pieci eiro no katra pirkuma tiks novirzīti organizācijai, kas pēta un informē par prostatas vēzi Lielbritānijā. Kopumā tiek cerēts, ka izdosies savākt nepilnus 300 tūkstošus eiro.

Gan “Bedale AFC”, gan “Heck” pārstāvji dzīves laikā saskārušies ar prostatas vēzi, tāpēc nav brīnums, ka abas puses apvienojušās un pievērš uzmanību šim svarīgajam jautājumam.

Šis nav pirmais gadījums, kad sadarbības partneri radījuši visai interesantas futbola formas. Iepriekš “Bedale” bijušas formas, uz kurām redzami hotdogi, kartupeļu biezenis, desiņas un burkāni. Visos gadījumos tika vākti naudas līdzekļi, kas pēc tam tika atdoti labdarībai.

Foto: Glen Minikin
sportapils