Tokijā 3×3 izlasei vēl divas uzvaras un zaudējums, tenisistes zaudē pirmajās spēlēs – nedēļas nogales aktualitātes

Latvijas 3×3 basketbola izlase nākamajās trīs spēlēs izcīnīja divas uzvaras. Sestdienas otrajā mačā latvieši zaudēja Beļģijas valstsvienībai ar 20:21, savukārt svētdien izcīnītas divas uzvaras – vispirms 18:17 pret Ķīnu, bet pēc tam uzveikta Japāna ar 21:18. Pirmdien plkst. 9:25 spēle pret Serbiju, bet plkst. 16:00 – pret Krievijas OK izlasi.

Anastasija Sevastova piedzīvoja zaudējumu Tokijas olimpisko spēļu tenisa turnīra pirmās kārtas mačā, ar rezultātu 6:2, 4:6, 2:6 piekāpjoties francūzietei Fionai Ferro. Tāds pats liktenis piedzīvoja Aļonu Ostapenko, kura nespēja uzveikt Krievijas OK pārstāvi Jeļenu Vesniņu (4:6, 7:6(2), 4:6), turklāt latvietes dubultspēlē arī piedzīvoja neveiksmi, atzīstot Elanas Peresas un Samantas Stosūras pārākumu ar 6:4, 1:6, 5:10. Jaunākajā WTA rangā Ostapenko saglabājusi 30. vietu, savukārt Sevastova nokritusi uz 65. pozīciju.

Olimpisko spēļu debijas mačā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piekāpās amerikānietēm Kellijai Kleizai un Sārai Sponsilai ar 13:21, 21:16, 11:15. Nākamais mačs mūsējām naktī uz trešdienu. Spēle šodien bija paredzēta arī Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam, taču viņi ieguvuši tehnisko uzvaru, jo pretiniekiem konstatēts COVID-19.

Svētdien futbola Virslīgā līdere RFS kompensācijas laikā izrāva uzvaru pār Jūrmalas “Spartaku”, un abus vārtus rīdziniekiem guva Žiga Lipuščeks. Divu galvaspilsētas komandu duelī “Riga” FC ar minimālo 1:0 pārspēja FK “Metta”.

Pārbaudes spēlē Latvijas basketbola izlase apspēlēja Šveices valstsvienību ar rezultātu 85:66. Labākais latviešiem bija Rihards Lomažs, kurš guva 28 punktus, bet nākamā pārbaudes spēle būs 1. augustā pret Slovākijas izlasi.

Pasaules motokrosa čempionāta posmā Čehijā Pauls Jonass pirmajā braucienā izstājās un palika tikai 29. vietā, bet otrajā braucienā izcīnīja sesto vietu, kas kopsummā ļāva ierindoties 13. pozīcijā.

Latvijas pludmales volejbola čempionāta posmā nedēļas nogalē Jūrmalā triumfēja Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, savukārt dāmu konkurencē labākās bija Lietuvas pārstāves – Urte Andrjukaitīte un Monika Paulikiene.

Tokijas olimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanā Toms Skujiņš finišēja 22. pozīcijā, savukārt Krists Neilands izcīnīja 33. vietu.

Francijas basketbola izlase olimpisko spēļu turnīru iesāka ar 89:81 uzvaru pār galvenajiem favorītiem ASV, tādējādi amerikāņi piedzīvoja pirmo neveiksmi olimpiskajā turnīrā kopš 2004. gada.

sportapils