Vācu vingrotājas startēs pilnos tērpos, lai cīnītos pret sporta veida seksualizāciju

Tokijas olimpiskajās spēlēs četras Vācijas vingrotājas izlēmušas piedalīties sacensībās pilnos tērpos nevis triko, kas tiek darīts tādēļ, lai cilvēki pārstātu seksualizēt sporta veidu.

Galvenā atšķirība būs tāda, ka praktiski pilnībā tiks nosegti dāmu ķermeņi, kamēr triko gadījumā nav nosegtas kājas. Startējot pilnos tērpos, noteikumi netiks pārkāpti, jo abi veidi ir atļauti, taču triko tiek biežāk izmantoti.

Viena no Vācijas izlases pārstāvēm Sāra Vosa jau aprīlī Eiropas mākslas vingrošanas čempionātā piedalījās pilnā tērpā, ko atbalstīja arī Vācijas vingrošanas federācija. Oficiālajā paziņojumā federācija sacīja, ka sportiste iestājās pret seksualizāciju vingrošanā, piebilstot, ka jautājums ir svarīgs, lai novērstu seksuālo vardarbību.

“Mēs ceram, ka vingrotājas, kuras jūtas neērti ierastajos tērpos, jutīsies uzmundrinātas, lai sekotu mūsu piemēram,” sacīja Vosa. “Mēs, sievietes, visas vēlamies justies labi savā ādā. Vingrošanas sporta veidā, izaugot no bērna ķermeņa, tas paliek aizvien grūtāk un grūtāk.”

“Būdama maza meitene, es neredzēju lielu problēmu piespīlētajos apģērbos. Kad sākās pubertāte un mēnešreizes, es sāku justies ļoti nekomfortabli.”

sportapils