3×3 basketbolisti cīnīsies par OS medaļām, Bertāns spēlēs bijušajā Porziņģa klubā – aizvadītās dienas aktualitātes

Latvijas 3×3 basketbola izlase Tokijas OS noslēdzošajā grupas turnīra spēlē ar 22:18 uzveica Nīderlandi, tādējādi to noslēdzot trešajā vietā un ceturtdaļfinālā pretiniekos iegūstot mājinieci Japānu. Arī Japānas barjeru tai dienas otrajā spēlē izdevās pārvarēt, svinot uzvaru ar 21:18. Šodien pusfinālā mūsējiem pretī stāsies Beļģijas komanda, kurai turnīra ievadā sīvā spēlē zaudēts. Spēles sākums plkst. 12:40 pēc Latvijas laika un maču būs iespējams vērot LTV7 kanālā.

Latvijas čempionvienība basketbolā “VEF Rīga” aktīvi turpina sastāva komplektāciju un noslēgusi līgumu ar 28 gadus vecu amerikāni Kvinsiju Fordu. Aizvadītajā sezonā Fords pārstāvēja Francijas augstākās līgas (Pro A) klubu Dunkerkas ”Gravelines”, kur gan sanāca aizvadīt vien sešus mačus. Vidēji spēlē vieglais uzbrucējs izcēlās ar sešiem punktiem un 3,6 atlēkušajām bumbām. Janvāra vidū viņš nomainīja klubu, pievienojoties Grieķijas augstākās līgas vienībai Patras ”Promitheas”, kur iekrāja sekojošu statistisku – 2,9 punktus un 2,8 bumbas zem groziem. Iepriekš Fords spēlējis Šarleruā ”Spirou” komandā Beļģijas čempionātā un Krailsheimas ”Merlins” rindās Vācijas basketbola Bundeslīgā, kā arī NBA Attīstības līgā, Ungārijā un NCAA.

Latvijas basketbola izlases aizsargs Dairis Bertāns karjeru turpinās Spānijas ACB līgas klubā Seviļjas “Real Betis”, kuru savulaik pārstāvējis Kristaps Porziņģis. Līgums noslēgts uz vienu sezonu. 31 gadu vecais Bertāns aizvadītās divas sezonas pavadīja Maskavas apgabala “Khimki”, kas startēja ULEB Eirolīgā un VTB Vienotajā līgā. Eirolīgā pērnajā sezonā Bertāns vidēji izcēlās ar 5,4 punktiem (tālmetienus realizējot ar 34,8% precizitāti), kamēr VTB viņa kontā caurmērā 6,9 punkti (39,1% 3p.) un 2,5 rezultatīvas piespēles. Jāatzīmē, ka “Real Betis” gaidāmajā sezonā startēs tikai ACB turnīrā.

Kristapa Porziņģa pārstāvētais klubs Dalasas “Mavericks” šobrīd aktīvi mēģina aizmainīt uzbrucēju Džošu Ričardsonu, kurš aizvadītajā sezonā neattaisnoja uz sevi liktās cerības. Tā Ričardsonam bijusi statistiski sliktākā kopš 2017. gada, kad viņš vidēji guva 12,1 punktu, atdeva 2,6 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,3 atlēkušās bumbas. Iepriekš pavīdēja arī runas par Porziņģa potenciālo aizmainīšanu, bet vismaz šobrīd tās ir pieklusušas.

Krisam Polam un Fīniksas “Suns” ir abpusēja interese turpināt sadarbību, tā ziņo vairāki Ziemeļamerikas mediji. Pols komandai pievienojās vien pirms aizvadītās sezonas un jau pirmajā gadā spēja palīdzēt vienībai aizkļūt līdz NBA finālam, kur gan sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-4 atzīts Milvoki “Bucks” pārākums. 36 gadus vecajam saspēles vadītājam ir iespēja izvēlēties 44,2 miljonus USD vērto “spēlētāja opciju” un pagarināt līgumu uz nākamo sezonu vai arī atteikties no tās un kļūt par neierobežoti brīvo aģentu. Viņa mērķis ir noslēgt garāku līgumu uz vairākām sezonām.

Olimpisko debiju piedzīvojis peldētājs Daniils Bobrovs, kurš 200 metros brasā vīriešiem ierindojās 31. vietā 40 sportistu konkurencē, distanci veicot divās minūtēs un 14,41 sekundē. Ceļazīmes uz pusfinālu tika piešķirtas 16 peldētājiem. Bobrovam olimpiāde noslēgusies, jo viņš kvalificējās tikai vienai disciplīnai. Savukārt jau šodien ap plkst. 13iem pēc Latvijas laika 18 gadus vecajai Ievai Maļukai paredzēts starts 100 metru brīvā stila peldējumā, bet savās pirmajās OS viņa debitējusi ar 24. vietu 200 metru brīvā stila peldējumā.

Krievu zvaigzne Aleksandrs Ovečkins parakstījis jaunu līgumu ar NHL klubu Vašingtonas “Capitals”. Tas noslēgts uz piecām sezonām par kopējo summu 47,5 miljoni dolāru. 35 gadus vecais uzbrucējs Vašingtonā pavadījis 16 sezonas un 1197 mačos NHL pamatturnīrā sakrājis 1320 (730+590) punktus, savukārt 141 Stenlija kausa izcīņas spēlē 135 (71+64) punktus.

sportapils