3×3 basketbolistiem OS zelts, Graudiņai un Kravčenokai pirmā uzvara – aizvadītās dienas aktualitātes

Latvijas 3×3 basketbola izlase Tokijā trešdien izcīnīja vēsturisku panākumu, kļūstot par pirmajiem šī sporta veida čempioniem olimpisko spēļu vēsturē! Komandas rindās spēlēja Agnis Čavars (kapteinis), Nauris Miezis, Kārli Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš, bet kā galvenais treneris darbojās Raimonds Feldmanis, fiziskās sagatavotības treneris Dāvis Feikners un fizioterapeits Oskars Urbanovičs. Sveicam!

Pusfinālā vispirms tika paņemts pārliecinošs revanšs pret grupu turnīrā zaudējušajiem beļģiem ar 21:8, savukārt finālā trillera cienīgā spēlē ar 21:18 uzveikta Krievijas Olimpiskās komitejas komanda. Mūsējie mača sākumā nonāca pat iedzinējos ar sešiem punktiem, tā gaitā potītes savainojumu guva Krūmiņš, kurš metās atgriezties laukumā, lai vismaz uz īsu brīdi varētu atpūtināt komandas biedrus, bet izšķirošo tālmetienu, kas nodrošināja uzvaru, realizēja Lasmanis.

Savukārt sieviešu konkurencē par pirmajām čempionēm tika kronētas ASV sportistes, kas finālā ar 18:15 uzveica Krievijas Olimpiskās komitejas komandu, tādejādi krievu sportistiem divas sudraba medaļas šajā disciplīnā.

Pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenko pēc Tokijas OS turnīra ievadā piedzīvotā zaudējuma spēja izcīnīt pirmo uzvaru, trijos setos (21:15, 12:21, 15:12) uzveicot spēcīgo Brazīlijas duetu Anu Patrīsiju un Rebeku. Šis panākums ievērojami uzlabojis latviešu pāra iespējas kvalificēties turnīra astotdaļfinālam. Nākamā un noslēdzošā grupu turnīra spēle paredzēta naktī uz sestdienu pulksten 4:00 pēc Latvijas laika, kur pretī stāsies potenciāli vājākais duets no Kenijas.

Vien 18 gadus vecā peldētāja Ieva Maļuka 100 metru brīvā stila distancē uzrādīja rezultātu 56,39 sekundes, savā priekšpeldējumā apsteidzot divas sportistes, bet kopumā ierindojoties 37. vietā 52 dalībnieču konkurencē. Iepriekš jau ziņots, ka 200 metru brīvajā stilā viņa ieņēma 24. vietu starp 40 konkurentēm. Tā bija viņas debija olimpiskajās spēlēs. Kā atzina pati peldētāja, starts nav izdevies kā cerēts, jo viņa neesot spējusi pietuvoties saviem personīgajiem rekordiem.

Šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš individuālajā braucienā, kurā piedalījās 39 sportisti, ieņēma 30. vietu, bet par sacensību uzvarētāju pārliecinoši kļuva slovēnis Primožs Rogličs. Skujiņš pirmo apli veica 30:10.72 sekundēs, savukārt otrajā aplī viņš bija krietni lēnāks (31:54.21). Iepriekš Skujiņš ieguva 22. vietu grupas braucienā.

Grieķu tenisists Stefans Cicipass, kurš Tokijas OS vīriešu vienspēlēs bija viens no favorītiem, piedzīvojis zaudējumu astotdaļfinālā, tādējādi būdams pirmais no top3 izsētajiem tenisistiem, kuram turnīrs noslēdzies. Viņš trīs setos ar 6:2, 7:6(7) un 2:6 atzina Francijas pārstāvja Ugo Humberta pārākumu. Serbs Novāks Džokovičs un krievs Daņils Medvedevs, kuri izsēti attiecīgi ar pirmo un otro numuru, turpinās cīņu par titulu.

Tokijas OS kopējā medaļu ieskaitē līderpozīcijas saglabājusi spēļu rīkotāja Japāna, kas aizvadītajā dienā turpināja krāt zelta medaļas, sešas no tām piecu dienu laikā izcīnot dažādās džudo svara kategoriju disciplīnās. Kopējā ieskaitē Japānai nu ir 13 zelta, 4 sudraba un 5 bronzas medaļas, aiz sevis atstājot Ķīnu ar 12 zeltiem, 6 sudrabiem un 7 bronzām, bet trešo vietu ieņem ASV delegācija 11 zeltiem, 11 sudrabiem un 9 bronzas godalgām. Jāatzīmē, ka Latvija ar vienu izcīnīto zelta medaļu ieņem dalīto 28. vietu, bet kopējā ieskaitē kā galvenais kritējs ir izcīnītās pirmās vietas. Pilnu medaļu sadalījumu pēc piektdienās dienas variet apskatīt ŠEIT.

sportapils