RFS un “Riga” FC sasniedz Konferences līgas 3. kārtu, Pļaviņam un Točam uzvara pār pasaules čempioniem – aizvadītās dienas aktualitātes

UEFA Konferences līgas 2. kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē RFS otrajā puslaikā ar 16 minūšu intervālu guva divus vārtus, pārspēja “Puskas Akademia” ar 2:0 izbraukumā, bet summā triumfēja ar 5:0. Nākamajā kārtā RFS spēlēs pret Beļģijas komandu “Gent”.

Latvijas čempione “Riga” FC, pateicoties Mikaela Soisalo vārtiem, viesos apspēlēja “Shkendija” (1:0), kas summā deva panākumu ar 3:0. Trešajā kārtā Rīgas komanda cīnīsies ar Maltas čempioni “Hibernian”. FK “Liepāja” aizcīnījās līdz pēcspēles sitienu sērijai, taču tajā piekāpās Sofijas CSKA ar 1:3, tādējādi neiekļūstot nākamajā kārtā.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā pārspēja pasaules čempionus Oļegu Stojanovski un Vjačeslavu Krasilņikovu no Krievijas ar 13:21, 21:19, 15:11, tādējādi garantējot vietu izslēgšanas spēlēs.

Tokijas olimpisko spēļu 800m skriešanas disciplīnā Līga Velvere izstājās jau pirmajos metros pēc skrējiena sākuma kājas savainojuma dēļ.

Jānis Strēlnieks pēc pavadītām divām sezonām Maskavas CSKA karjeru turpinās Kauņas “Žalgirī”. Aizvadītajā sezonā latvietim vidēji 4,4 punkti un 1,6 rezultatīvas piespēles, un viņš būs trešais latvietis Lietuvas flagmanī – iepriekš Ainars Bagatskis bijis gan kā spēlētājs, gan kā galvenais treneris, bet spēlējis ir arī Kaspars Vecvagars.

Naktī uz piektdienu NBA risinājās jauno spēlētāju izvēles ceremonija jeb drafts, kurā ar 1. numuru Detroitas “Pistons” izvēlējās Keidu Kaninghemu. Dāvja Bertāna pārstāvošā Vašingtonas “Wizards” vienojās par maiņas darījumu ar Losandželosas “Lakers”, kā rezultātā uz ASV galvaspilsētu pārcēlās Kails Kuzma, Kenteiviuss Koldvels-Pops un Montrezls Harels, bet “Lakers” turpmāk spēlēs Rasels Vestbruks.

2022. gada 28. janvārī Dalasas “Stars” iemūžinās pašreizējā Rīgas “Dinamo” galvenā trenera Sergeja Zubova 56. numuru. 1999. gadā Zubovs kopā ar Dalasu kļuva par Stenlija kausa ieguvēju, turklāt viņš ir komandas līderis lielākajās statistikas kategorijās – aizvadītajā spēlēs, vārtos, piespēlēs un citās.

“VEF Rīga” sastāvu papildinājis Anrijs Miška, kurš iepriekš spēlēja “Latvijas Universitātē”. Līgums noslēgts uz divām sezonām ar iespēju pagarināt uz trešo. Pagājušajā sezonā LU rindās Miškam 13,3 punkti, 5,6 atlēkušās bumbas un 1,4 rezultatīvas piespēles.

sportapils