Venēcija atgriežas A sērijā ar stilu un “bagātajām” formām

“Venezia” futbola komanda pēc 20 gadu pārtraukuma atkal spēlēs spēcīgākajā Itālijas futbola čempionātā jeb A sērijā. Šo notikumu komanda atzīmējusi ar jauno spēļu kreklu prezentāciju, kas piesaistījusi lielu uzmanību sociālajos tīklos.

Reizē ar jauno spēļu kreklu klubs pavēstījis par sadarbību ar uzņēmumu “Kappa”, kas parūpējās par kreklu izveidi. Jaunā krekla pamattonis ir melns, taču tāpat redzamas oranžas un zaļas krāsas.

Bez iepriekšminētajām krāsām komandas logo, “Kappa” logotips un kluba nosaukums ir zelta tonī, tādējādi simbolizējot pilsētas bagātību. Tāpat uz krekla ir zvaigznes, taču tās tur nav vienkārši tāpat, jo zvaigznes paņemtas no Svētā Marka bazilikas.

Arī zelts uz krekliem nav izmantots bez iemesla, jo Venēcija vienmēr bijusi traka uz zeltu. Vietējiem iedzīvotājiem bijis svarīgi parādīt pilsētas bagātību, tāpēc zelts vienmēr ticis izmantots dekorācijās pēc iespējas vairāk. Krekla pamatnē ir sīki izstrādāti Venēcijas sienu attēli, iedvesmojoties no lagūnas, kas ir apkārt Venēcijai.

Pirmie 500 cilvēki, kuri pasūtīja jauno kreklu, saņēma arī žurnālu, kurā komandas svarīgākie brīži līdz atgriešanās sezonai A sērijā ir publicēti attēlos un zīmējumos. Lai gan krekli tika prezentēti tikai 29. jūlija pēcpusdienā, jau vakarā visi bija izpirkti.

Venēcijas futbola komanda 2002. gadā izkrita no A sērijas un kopš tā laika spēlēja B, C un D sērijās. Vēl 2015. gadā klubs atradās D sērijā, taču pēdējos gados rezultāti krietni uzlabojās, maijā iekļuva B sērijas izslēgšanas spēlēs un izcīnīja vietu augstākajā līgā.

sportapils