Latvijas pludmales volejboliste iekļūst TOP8, Jonasam trešā vieta Beļģijā – nedēļas nogales aktualitātes

Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka sasniedza Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra ceturtdaļfinālu, ar 16:21, 21:17, 15:13 pārspējot Nadeždu Makroguzovu un Svetlanu Holominu no Krievijas. Jāmin, ka 3. setā latvietes atradās iedzinējos ar 8:12, savukārt ceturtdaļfinālā pretī stāsies Hezere Benslija un Brendija Vilkersone.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs arī iekļuvuši starp astoņiem labākajiem duetiem, agrā pirmdienas rītā izcīnot uzvaru pār Evandru un Brunu ar 21:19, 2:18. Ceturtdaļfinālā būs jāspēlē pret Alisonu Seruti un Alvaru Filju vai Hosē Gaksiolu un Hosē Rubio.

Pauls Jonass pasaules čempionāta motokrosā Beļģijas posmā pirmajā braucienā izcīnīja 4. vietu, savukārt otrajā ierindojās jau otrais, tādējādi kopsummā izcīnot trešo vietu.

Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs sestdien Tokijas olimpiskajās spēlēs svara kategorijā līdz 81 kilogramam izcīnīja sesto vietu ar 358kg summā, kas reizē ir arī jauns Latvijas rekords.

Futbola Virslīgas sestdienas spēlē “Valmiera” FC tika pienākuma pret Jūrmalas “Spartaku”, uzvarot ar 2:1. Divu Rīgas komandu duelī svētdien RFS ar rezultātu 4:1 pārliecinoši apspēlēja FK “Metta”.

Latvijas vīriešu basketbola izlase otrajā pārbaudes spēlē pirms pasaules kausa priekškvalifikācijas turnīra tika galā ar Slovākiju – 91:84. Rihards Lomažs ar 17 punktiem bija rezultatīvākais uzvarētājiem, bet pirmo spēli pēc trīs gadu pārtraukuma izlases rindās aizvadīja Dāvis Bertāns.

Sieviešu basketbola izlase pirmajā pārbaudes spēlē Gundara Vētras vadībā sagrāva Somiju ar rezultātu 82:44. Rezultatīvākās latvietēm ar 15 punktiem bija Paula Strautmane un Anete Šteinberga.

Tokijas olimpisko spēļu vīriešu basketbola ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies ASV un Spānija, Slovēnija un Vācija, Austrālija un Argentīna, kā arī Francija un Itālija.

Basketbolists Rihards Kuksiks karjeru turpinās Ķēdaiņu “Nevežis”. NBA Vasaras līgā Orlando “Magic” rindās spēlēs Jānis Timma, savukārt Ņūorleānas “Pelicans” pārstāvēs Anžejs Pasečņiks.

F1 posmā Ungārijā uzvaru svinēja Estebans Okons, otro vietu izcīnīja Sebastians Fetels, savukārt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Lūiss Hamiltons. Jau pirmajā līkumā notika vairāku formulu sadursme, kā rezultātā sacensības noslēdzās Valteri Botasam un Serhio Peresam.

sportapils