Premjerlīgas spēlētāju nevakcinēšanās varētu ietekmēt sezonas sākumu

Šajā nedēļas nogalē sāksies Anglijas “Championship” jeb pēc spēka 2. līgas futbola sezona, bet nedēļu vēlāk – arī Premjerlīga. Pamatīgu satraukumu komandām radījis tas, ka daudzi futbolisti nevēlas vakcinēties pret COVID-19, un tas varētu ietekmēt sezonas sākumu.

Vairāki spēlētāji nevēlas vakcinēties personīgu iemeslu dēļ, savukārt citi nevēlas to darīt ticības dēļ. Kāda “Championship” komanda bijusi spiesta likt spēlētājiem doties pašizolācijā pēc tam, kad viens no spēlētājiem, kurš nav vakcinējies, saņēma pozitīvu COVID-19 testa rezultātu.

“Mēs zinām, ka spēlētājiem būs savs viedoklis un redzējums, bet tas izveido nepatīkamu situāciju,” sarunā ar “The Sun” sacīja kāds komandas pārstāvis. “Spēlētājs nepiekrita vakcinēties, bet jau nākamajā dienā komandas personālam un spēlētājiem tika konstatēts vīruss. Tas nozīmē, ka cilvēkiem vajag pašizolēties, bet mums tas nozīmē plānu izjaukšanu, lai gan sezona sāksies jau pēc nedēļas.”

Pagājušajā nedēļā Mančestras “United” atcēla vienu pārbaudes maču, jo testu rezultātā noskaidrojās, ka dažiem spēlētājiem un komandas darbiniekiem ir koronavīruss, kā rezultātā sarkanie velni būs aizvadījuši tikai četras pārbaudes spēles pirms jaunās Premjerlīgas sezonas. Sākotnējie testi nebija laboratoriski veikti, bet pēc PCR testiem atklājās, ka neviens no cilvēkiem nav sasirdzis ar vīrusu.

Tāpat tiek ziņots, ka iepriekš vairāki futbolisti nevarējuši parakstīt līgumus ar jaunajām komandām pozitīva testa dēļ.

Premjerlīgas pirmajā dienā jeb 13. augustā spēlēs “Brentford”, kas maijā triumfēja “Championship”, un “Arsenal”, bet nedēļas nogalē laukumā dosies pārējās komandas, un par interesantāko pirmās kārtas cīņu var uzskatīt “Tottenham” un Mančestras “City” tikšanos 15. augusta vakarā.

sportapils