Pirms gada cīņa par dzīvību, bet tagad jau olimpiskā medaļniece – 13 gadus jaunās meitenes stāsts

Ceturtajā augustā Tokijas olimpiskajās spēlēs notika sacensības skeitbordā. Pirmās divas pozīcijas izcīnīja Japānas sportistes, bet pie bronzas godalgas tika Lielbritānijas pārstāve Skaja Brauna, kura vēl pirms gada cīnījās par savu dzīvību.

Brauna ir viena no populārākajām sava sporta veida pārstāvēm pasaulē. Uzmanību viņa piesaistīja jau astoņu gadu vecumā, kad piedalījās “Vans US Open” pieaugušo sacensībās, izceļoties ar vairākiem sarežģītiem trikiem. Brauna iegājusi vēsturē arī ar to, ka ir jaunākais cilvēks, ar ko “Nike” parakstījusi reklāmas līgumu.

Viss gan vienmēr nav gājis tik labi, jo gadu atpakaļ treniņa laikā Brauna neaprēķināja trajektoriju un nokrita uz betona no 4,5 metru liela augstuma. Jaunā sportiste iedzīvojās ļoti nopietnos savainojumos, jo tika konstatēts galvaskausa un rokas lūzums.

Ārsti cīnījās par meitenes dzīvību un to izdevās glābt. Jau divus mēnešus pēc smagā kritiena Brauna bija atpakaļ un brauca pa lielo rampu, kuras augstums sasniedz 30 metru atzīmi. Olimpiskajās spēlēs Lielbritānijas sportiste bija favorīte, taču pirmajos divos mēģinājumos nokrita no dēļa. Trešā reize bija sekmīga, un viņa garantēja vietu labāko trijniekā.

“Es esmu ļoti priecīga ne tikai par sevi, bet arī par pārējām meitenēm, kas stāv man blakus,” pēc sacensībām atzina Brauna.

sportapils