Latvietēm koka medaļa, Pļaviņš un Točs spēlēs par bronzu – aizvadītās dienas aktualitātes

Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Tokijas olimpiskās spēles noslēgušas 4. vietā, jo agrā piektdienas rītā latvietes cīņā par bronzu zaudēja Šveices pārstāvēm Joanai Heidrihai un Anukai Veržē-Deprē ar 0-2.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs pludmales volejbola turnīra pusfināla spēlē piekāpās Andersam Molam un Kristianam Sērema ar 0-2 un sestdienas rītā cīnīsies par bronzas medaļām ar Kataras pārstāvjiem Čerifu Jounousi un Ahmedu Tidžanu.

“Riga” FC piedzīvoja zaudējumu UEFA Konferences līgas 3. kārtas kvalifikācijas pirmajā spēlē, ar rezultātu 0:1 savā laukumā atzīstot Maltas komandas “Hibernians” pārākumu. Ar krietni labāku sniegumu iepriecināja RFS, kas izbraukumā pret “Gent” izvirzījās vadībā ar 2:0, tomēr pārsvaru neizdevās noturēt, beigās nospēlējot 2:2. Abas atbildes spēles norisināsies nākamajā ceturtdienā.

Tokijas olimpisko spēļu basketbola turnīra finālā iekļuva ASV, kas atspēlējās no -15 un ar rezultātu 97:78 pieveica Austrāliju, savukārt Francija, pateicoties Nikolā Batuma bloķētajam metienam pēdējās sekundēs, nosargāja 90:89 uzvaru pār Slovēniju.

Vakar oficiāli kļuva zināms, ka Lionels Mesi tomēr neparakstīs jaunu līgumu ar “Barcelona”, kas saistīts ar ekonomiskajiem un citiem iemesliem. Jau iepriekš tika ziņots, ka “La Liga” varētu neļaut Barselonai parakstīt līgumu ar Mesi, ja klubs neatrisinās finansiālās problēmas.

Latviešu karatists Kalvis Kalniņš ceturtdien nesasniedza sacensību pusfinālu. Kalniņam četrās cīņās viens panākums un galarezultātā dalīta 7. pozīcija.

Jaunajā sezonā BK “Ogres” komandā turpinās spēlēs Rinalds Sirsniņš, kuram šī jau būs piektā kluba rindās. Aizvadītajā sezonā Sirsniņam vidēji spēlē 10,1 punkts un 5,2 rezultatīvas piespēles. Roberts Blumbergs, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja BK “Liepāja”, vidēji guva 11,8 punktus un izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas, turpmāk pārstāvēs Spānijas pēc spēka 2. līgas basketbola komandu “Palecina”.

sportapils