Basketbola izlasei divas uzvaras, Daugaviņa dalība OS kvalifikācijas turnīrā neskaidra – nedēļas nogales aktualitātes

Latvijas basketbola izlase pasaules kausa priekškvalifikācijas pirmajā spēlē sagrāva Rumāniju ar rezultātu 108:72, un Andrejs Gražulis kopā ar Dairi Bertānu un Rihardu Lomažu bija rezultatīvākie ar 15 punktiem. Otrajā mačā lielu pretestību izrādīja Baltkrievija, bet pēdējā ceturtdaļā latviešiem izdevās pārņemt iniciatīvu un izcīnīt uzvaru ar rezultātu 92:83. Dairim Bertānam 20 punkti, bet Dāvim Bertānam – 19.

Kasparam Daugaviņam konstatēts COVID-19, sarunā ar Sportacentrs.com atzina pats sportists. Šobrīd nav zināms par hokeja izlases kapteiņa piedalīšanos olimpiskās kvalifikācijas turnīrā, kas no 26. līdz 29. augustam norisināsies Rīgā.

Polijas Ekstraklases čempionāta spēlē Vladislavs Gutkovskis guva uzvaras vārtus, un Čenstohovas “Rakow” mazākumā atspēlējās un izcīnīja uzvaru pār Krakovas “Wisla” ar rezultātu 2:1.

Svētdien atvadu preses konferenci aizvadīja Lionels Mesi, kurš nevar palikt “Barcelona” komandā un parakstīt jaunu līgumu kluba finanšu problēmu dēļ. Tiek ziņots, ka jau tuvākajā laikā argentīnietis pievienosies Parīzes “Saint-Germain”.

Nedēļas nogalē pasaules čempionāta motokrosā MXGP posms risinājās Ķegumā. Pauls Jonass pirmajā braucienā palika sestais, otrajā vairākas reizes krita un palika 15. vietā, kas kopvērtējumā deva devīto pozīciju.

Olimpisko spēļu basketbola turnīra bronzas mačā triumfēja Austrālija, kas pārspēja Slovēniju ar rezultātu 107:93. Iespaidīgs sniegums Austrālijas rindās Petijam Milsam, kurš guva 42 punktus.

Latvijas futbola Virslīgas līdere RFS pagarinājusi līgumu līdz 2024. gadam Slovēnijas centra aizsargu Žigu Lipuščeku.

Rīgas “Dinamo” parakstījusi pilnvērtīgus līgumus ar uzbrucējiem Edgaru Kuldu un Filipu Bunci. Pagājušajā sezonā Kulda spēlēja Krievijas Augstākās līgas (VHL) komandā Novokuzņeckas “Metallurg” un 55 spēlēs sakrāja 23 punktus, bet Buncim Vācijas DEL līgā, pārstāvot Krēfeldes “Pinguine”, 38 spēlēs seši punkti.

Latvijas modernās pieccīņas pārstāvis Pāvels Švecovs olimpisko spēļu debijā ierindojās 14. pozīcijā.

sportapils