Darbā tikai dažas dienas – aktivitātes “Twitter” noved pie līguma pārtraukšanas

Mūsdienās aktivitātes sociālajos tīklos nozīmē ļoti daudz, un tās var ietekmēt arī darba iespējas. Par to pārliecinājies hokeja vārtsargu treneris Dastijs Imo, kurš ar savām darbībām “Twitter” platformā pazaudēja darbavietu.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Toronto “Maple Leafs” fārmklubs “Marlies” pavēstīja, ka treneru korpusam pievienosies Dastijs Imo, kurš karjeras laikā pārstāvēja dažādas Ziemeļamerikas komandas, kā arī bijis atbildīgs par Japānas vārtu drošību pasaules čempionātos.

Cilvēki ātri vien atrada speciālista “Twitter” profilu un atklāja, ka viņa uzskati saistībā ar dažādiem notikumiem pasaulē ir, maigi izsakoties, dīvaini. Ar pogas “patīk” nospiešanu Imo atbalstījis anti amerikāņu un transpersonu ideoloģiju, kā arī piekritis dažādām ASV labā spārna konspirāciju teorijām, atbalstījis iebrukšanu ASV Kapitolijā un bijis pret vakcinēšanos.

“Dastijs Imo nepievienosies “Marlies” komandai,” tika iesākts oficiālais paziņojums. “Mēs pieļāvām kļūdu, stingri nesekojot mūsu organizācijas protokolam, kad apsvērām šo kandidātu “Marlies” vārtsargu trenera amatam.”

Četras sezonas Imo bija Losandželosas “Kings” sistēmā, bet 2019. – 2020. gada sezonu pavadīja Pekinas “Kunlun Red Star” komandā. Tāpat Imo strādājis vairākās zemākās Ziemeļamerikas hokeja līgās.

“Maple Leafs” ir viena no atklātākajām organizācijām NHL, kas runā par sociālo netaisnību. “Nepietiek tikai ar to, ka pasaki, ka neesi rasists. Mums ir jādara daudz kas vairāk, jābūt atvērtiem, jāpalīdz gan afromaerikāņiem, gan indiešiem, gan citiem cilvēkiem mūsu dzīvēs, kuri sastopas ar kādām sistēmiskajām barjerām, rasismu vai netaisnību,” sacīja komandas ģenerālmenedžeris Kails Dubass (attēlā).

sportapils