Futbolists pāriet pie niknākās konkurentes un saņem 19 lapas ar nāves draudiem

Ik pa laikam futbolā notiek gadījumi, kad futbolists pāriet uz komandu, kas ir līdzšinējās vienības galvenā konkurente. Tā šosezon notika Nīderlandē, kur valstsvienības spēlētājs Stīvens Bergheiss atstāja “Feyenoord” rindas un pārcēlās uz “Ajax”, taču līdzjutēji šo gājienu nav varējuši pieņemt.

Aizvadītās piecas sezonas Bergheiss pārstāvēja “Feyenoord”, 199 spēļu laikā izceļoties ar 87 precīziem sitieniem vārtos. Pirms nepilna mēneša viens no Nīderlandes visu laiku labākajiem klubiem “Ajax” pavēstīja, ka panākta vienošanās ar “Feyenoord” par Bergheisa pāreju. Tika ziņots, ka futbolists Amsterdamas komandā pavadīs nākamās četras sezonas, bet klubs par darījumu “Feyenoord” samaksās tikai četrus miljonus eiro.

“Man ir 29 gadi un nav noslēpums, ka vēlējos spert nākamo soli,” sacīja Bergheiss. “Ļoti vēlējos arī cīnīties par trofejām, ieskaitot spēlēšanu UEFA Čempionu līgā un pārstāvot nacionālo izlasi. “Ajax” rindās to visu var apvienot.”

Drīz pēc oficiālā paziņojuma par sevi lika manīt “Feyenoord” līdzjutēji, kuri publicēja video, kur tiek dedzināts futbolista krekls. Futbolista 30. dzimšanas dienā 19. decembrī savstarpējo spēli aizvadīs “Ajax” un “Feyenoord”, un fani sūtījuši Bergheisam vēstules, apgalvojot, ka tajā dienā futbolista sejas virzienā tiks raidīta pirotehnika un viņš nomirs.

Kopumā draudu apjoms sasniedzis 19 lappuses, un Bergheiss vērsies policijā ar iesniegumu. Citi no draudiem sastāvējuši ar ziņojumiem, ka “tu neizdzīvosi līdz 19. decembrim”, “tu nomirsi savā dzimšanas dienā” un “mēs zinām, kur tu dzīvo”.

Vēsturē bijuši tikai četri gadījumi, kad “Feyenoord” spēlētājs pievienojas “Ajax”. Vins Džensens 1980. – 1981. gada sezonas atklāšanas maču aizvadīja pret “Feyenoord”, un kāds līdzjutējs viņam trāpīja ar ledu, kā rezultātā futbolistam bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

sportapils