“Lille” kapteinis cenšas pierunāt Ronaldu un izprast finanšu “fair play” noteikumus

Jau aptuveni nedēļu galvenais sarunu temats futbolā ir Lionels Mesi, “Barcelona” un Parīzes “Saint-Germain”. Francijas futbola smagsvars savās rindās sapulcinājis iespaidīgu futbolistu buķeti, kas licis uzdot jautājumus par to, kā kaut kas tāds vispār ir iespējams. Par to aizdomājies arī “Lille” kapteinis Žuzē Fonte.

“Ir lieliski, ka tāda līmeņa futbolists kā Lionels Mesi spēlēs mūsu līgā. Tas ir neticami. Protams, mums būs tikai grūtāk, taču esam gatavi šim izaicinājumam,” par galveno futbola tematu izsakās Fonte.

Portugālis Fonte ir kontaktos ar Krištianu Ronaldu un mēģina viņu pierunāt pārcelties uz Franciju, jo runu par Ronaldu karjeras turpinājumu šovasar arī nav trūcis. “Es rakstu Ronaldu par pāreju uz “Lille” katru dienu, taču viņš vienmēr atbild ar “ha, ha, ha”, bet centīšos viņu kaut kā pievilināt. Viss, kas viņam pietrūkst, ir uzvara Francijas čempionātā.”

Jautājums, kas radies Fonte, ir par to, kā “Saint-Germain” izdevies sapulcināt tādu sastāvu, ņemot vērā “financial fair play” noteikumus. “Neticams uzbrukuma trijnieks. Vai viņi vispār būs aizsardzībā? Nezinu. Būs interesanti redzēt, cik līga būs konkurētspējīga šosezon, taču vēlos saprast finanšu noteikumus Francijā. Katra kluba tēriņu iespējas ir limitētas, taču tad parādās PSG un izskatās, ka “fair play” nav,” neizpratnē ir portugālis.

“Forši, ka Mesi pievienojas Francijas čempionātam, Neimāram un Mbapē. Protams, ka tas ir labākais uzbrukuma trio Francijā, bet vai tas ir godīgi? “Lille” notika budžeta samazinājums, un spēlētāji samazināja arī savas algas. Tad tu paskaties uz PSG un redzi, ka Donaruma parakstījis līgumu, Ramoss un Vijnaldums. Visiem šiem spēlētājiem ir liels algas, un šajā brīdī parādās vilšanās.”

Parīzes komanda nekādus finanšu noteikumus nav pārkāpusi, jo COVID-19 ietekmē UEFA mīkstinājusi noteikumus, nepievēršot uzmanību absolūtajiem skaitļiem un tam, ka kluba zaudējumi nevar pārsniegt 30 miljonus eiro. Galvenais uzdevums komandai ir pierādīt, ka sliktie finanšu rezultāti ir radušies pandēmijas dēļ, ko PSG nebūs grūti izdarīt.

sportapils