Vīriešu izlase nodrošina vietu PK kvalifikācijā, Graudiņa un Kravčenoka lieliski sāk EČ – aizvadītās dienas aktualitātes

Latvijas vīriešu basketbola izlase pasaules kausa priekškvalifikācijas turnīra trešajā mačā izcīnīja uzvaru pār Rumāniju ar rezultātu 79:69 un izcīnīja vietu kvalifikācijas turnīrā. Rezultatīvākais latviešiem ar 21 gūto punktu bija Rihards Lomažs.

Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ļoti sekmīgi uzsākušas Eiropas čempionātu pludmales volejbolā, jo izcīnījušas uzvaras abās grupu spēlēs, tādējādi garantējot pirmo vietu, brīvdienu un iekļūšanu astotdaļfinālā.

Otrās spēles NBA Vasaras līgā aizvadījuši latviešu basketbolisti. Jānim Timmam 15 minūtēs astoņi punkti, četras atlēkušās bumbas un kļūda, savukārt Anžeja Pasečņika kontā 23 minūšu laikā astoņi punkti, astoņas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens, piecas kļūdas un trīs piezīmes.

Monreālas WTA dubultspēļu turnīrs noslēdzies Aļonai Ostapenko, kura pārī ar Dajanu Jastremsku otrajā kārtā atzina Elenas Peresas un Kvetas Peškes pārākumu ar 2:6, 4:6.

Trešdienas futbola Virslīgas spēlē uzvaru izcīnīja FK “Spartaks”, kas viesos pārspēja FK “Liepāja” ar rezultātu 2:1. Uzvarētāju rindās abus vārtus guva Leonels Vambā.

Belfāstā vakar norisinājās UEFA Superkausa izcīņas mačs starp Čempionu līgas uzvarētāju Londonas “Chelsea” un “Villarreal”, kas triumfēja Eiropas līgā. Pamatlaiks noslēdzās 1:1, bet pēcspēles sitienu sērijā uzvaru izcīnīja “Chelsea”.

Lai gan iepriekš tika ziņots, ka Latvijas hokejists Mārtiņš Dzierkals karjeru turpinās KHL komandā Pekinas “Kunlun Red Star”, pats spēlētājs sarunā ar Sportacentrs.com pavēstījis, ka tā nav patiesība un viņš joprojām ir darba meklējumos.

Arnolds Helmanis jaunajā sezonā spēlēs Igaunijas basketbola komandā “Rapla”. Pārstāvot “VEF Rīga”, Helmanim Latvijas-Igaunijas basketbola līgā vidēji 7,1 punkts un 3,1 atlēkusī bumba.

sportapils