Jauna sezona un jauns stils: Klops trenē bez brillēm

Nedēļas nogalē vairākās futbola līgās sākās jaunā sezona, ieskaitot Anglijas Premjerlīgu. “Liverpool” sestdienas vakarā pārspēja “Norwich” ar rezultātu 3:0, taču daudzus līdzjutējus piesaistīja Jirgena Klopa jaunais stils, jo Vācijas speciālists vairāk nenēsā brilles.

Bez brillēm viņš bija redzams jau “Liverpool” treniņnometnē Austrijā, kā arī tās nenēsāja, kad atgriezās Anglijā un pirmajā Premjerlīgas spēlē. Pagājušās sezonas beigās viņš sāka ārstēt acis, taču tā bija vairāk kā sagatavošanās, jo vasarā viņam tika veikta operācija, pateicoties kurai viņš var nenēsāt brilles. Protams, ka briļļu neesamība netika palaista garām sociālajos tīklos.

“Viņam tika veikta neliela acu operācija, kas noritēja labi. Ērtības labad laiku pa laikam viņš tās vēl izmanto, taču visu laiku brilles viņam nav nepieciešamas” sacīja kāds Klopam pietuvināts cilvēks. Iepriekš vācietis vienmēr sūdzējies par redzes problēmām, taču ikdienā viņš brilles sāka izmantot, kad kļuva par treneri. “Viss ir banāli un vienkārši. Man ir slikta redze un brillēs man ir ērtāk. Es nevēlos tās novilkt, lai gan esmu salīdzinoši jauns. Bez viņām es pareizi neredzēšu spēles gaitu,” savulaik izteicās treneris.

Klopam bijuši arī dažādi starpgadījumi saistībā ar brillēm. 2003. – 2004. gada sezonā speciālista vadītā “Mainz” iekļuva Vācijas Bundeslīgā, pēc kā notika arī svinības. “Sākumā mēs svinējām kopā ar spēlētājiem, bet vēlāk ar treneru kolektīvu devāmies citur. Mēs piedzērāmies un man pateica, ka esmu uzdāvinājis brilles vienkāršam garāmgājējam, lai gan viņš nebija futbola fans.”

Dortmundes “Borussia”, Klopam esot galvenā trenera amatā, 2011. gada februārī pirmo reizi izbraukumā pārspēja Minhenes “Bayern”. Komanda tā svinēja, ka viens no futbolistiem saplēsa Klopa brilles, turklāt pēc šī incidenta vācietis parakstīja līgumu ar briļļu ražotāju uzņēmumu “Titanflex”, bet salauztās brilles nonāca komandas muzejā.

Vadot jau “Liverpool”, 2016. gadā Klops skrēja svinēt komandas vārtu guvumu kompensācija laika pašās beigās pret “Norwich”, kas deva uzvaru ar 5:4, bet Kristians Benteke salauza trenera brilles. “Tās bija salauztas. Benteke to izdarīja. Tāpēc nesalaužat brilles, ja nevēlaties tikt pārdoti,” ar humoru par situāciju teica Klops, jo Benteke karjeru turpināja “Crystal Palace”.

sportapils