Labāk zīle rokā nekā mednis kokā – Oladipo saņem 47 reižu mazāku algu nekā varēja

NBA pilnā sparā rit starpsezona, un komandas noslēdz jaunus līgumus ar spēlētājiem. Viens no galvenajiem zaudētājiem ir Viktors Oladipo, kurš iepriekš atteicās no diviem lieliem līgumiem, bet šovasar parakstīja par 47 reizēm mazāku summu.

Oladipo 2013. gada draftā tika izvēlēts ar 2. numuru. Viņš demonstrēja labu sniegumu, bet pēc trim sezonām no Orlando “Magic” viņš nonāca Oklohomsitijas “Thunder”, bet sezonu vēlāk – Indiānas “Pacers”. Tās rindās viņam pirmajā gadā vidēji 23,1 punkts, 5,2 atlēkušās bumbas, 4,3 atlēkušās bumbas un 2,4 pārtvertas bumbas.

Debijas sezonā Indiānā jeb 2017. – 2018. gada sezonā viņš piedalījās arī Zvaigžņu spēlē, tāpat gadu vēlāk, taču 23. janvārī viņš smagi savainoja ceļgalu, kam bija nepieciešama operācija, tādējādi sezona bija beigusies. Nākamajā sezonā viņš piedalījās tikai 19 mačos, jo ilgi atkopās no savainojuma, un statistika, protams, bija sliktāka.

Pienāca aizvadītā sezona, kuras laikā viņš paspēja uzspēlēt trīs komandās – “Pacers”, Hjūstonas “Rockets” un Maiami “Heat”. Indiānas komanda esot piedāvājusi Oladipo četru gadu līgumu par 112 miljoniem ASV dolāriem, bet basketbolists atteicās. Pēc tam, kad nonāca Hjūstonā, viņš saņēma piedāvājumu uz divām sezonām par 45 miljoniem, taču vēlreiz sekoja atteikums.

Martā Oladipo vēlreiz tika aizmainīts, šoreiz uz “Heat”. Tās rindās viņš piedalījās tikai četros mačos, jo savainojuma dēļ nespēja turpināt sezonu, izceļoties ar 12 punktiem, 3,5 atlēkušajām bumbām, 3,5 rezultatīvām piespēlēm un 1,8 pārtvertām bumbām.

Oladipo bija pārliecināts, ka spēs parakstīt maksimālo līgumu, kas būtu 145 miljoni uz četrām sezonām, taču nekā. Interese par basketbolistu nebija, un viņš palika Maiami, vienojoties par vienas sezonas līgumu 2,4 miljonu ASV dolāru vērtībā jeb par 47 reizēm mazāk, nekā savulaik piedāvāja “Pacers”.

Basketbolistam būs viena sezona, lai pierādītu, ka ir spējīgs spēlēt tādā līmenī kā iepriekš, kas varētu sekmēt krietni lielāku līgumu nākamajā vasarā. Jāņem vērā, ka “Heat” rindās to būs grūti izdarīt, jo starpsezonā pievienojās Kails Laurijs, bet vēl priekšā ir tādi vīri kā Džimijs Batlers un Bams Adebajo.

Alkatības jautājumā daudz cilāts arī vācieša Denisa Šrēdera vārds. Iepriekšējā spēlētāja darba vieta Losandželosas “Lakers” esot piedāvājusi līgumu uz četrām sezonām par 84 miljoniem, taču basketbolists cerēja uz ko vairāk. Šrēdera cerības neattaisnojās, jo interese par viņu šovasar bija maza, kā rezultātā vācietis pievienojās Bostonas “Celtics”, parakstot līgumu uz vienu sezonu par 5,9 miljoniem.

sportapils