Futbolists spēles laikā uzbrūk komandas biedram un saņem sarkano kartīti

Visai neparasts incidents nedēļas ievadā notika Turcijas futbola čempionāta spēlē. “Galatasaray” izbraukumā uzsāka sezonu ar maču pret “Giresunspor”, bet viens no viesu komandas spēlētājiem spēles gaitā sāka uzbrukt komandas biedram.

Notikumi risinājās spēles 61. minūtē starp “Galatasaray” spēlētājiem Markao un Keremu Akturkoglu. Futbolistu starpā sākās asas diskusijas, kā rezultātā brazīlietis Markao vispirms ar galvu iesita komandas biedram, bet pēc tam izdarīja arī divus sitienus.

Pārējie komandas biedri ātri izšķīra sakarsušos prātus, savukārt tiesneši izlēma, ka nepieciešams skatīties video atkārtojumu. Tika lemts galvenajam kauslim Markao piešķirt sarkano kartīti, kā rezultātā mačs viņam noslēdzās, tomēr tas, visticamākais, nav viss. Pēc Turcijas čempionāta noteikumiem šāda rīcība ir traktējama kā uzbrukums spēlētājam, kā rezultātā var tikt piešķirta diskvalifikācija no piecām līdz desmit spēlēm.

Par soda piešķiršanu spēlētājam lems arī “Galatasaray” vadība. “Klubs pieņems visus soda apmērus, kas tiks uzskatīti par nepieciešamiem,” apgalvoja komandas galvenais treneris Feits Terims. “Varu pateikt, ka Markao atvainojās Keremam un pārējiem komandas biedriem par savu uzvedību.”

Interesanti, ka aptuveni mēnesi atpakaļ Markao vārds tika locīts Sanktpēterburgas “Zenit” sakarā. Sanktpēterburgas komanda esot bijusi gatava aizvietot Jaroslavu Rakicki ar Markao, taču “Galatasaray” esot noraidījusi 11 miljonu eiro piedāvājumu.

sportapils