Abramoviča jaunā jahta – vairāk nekā 500 miljonus eiro vērta

Londonas “Chelsesa” īpašnieks un Krievijas miljardieris Romāns Abramovičs vasaras sezonas noslēgumā papildinājis savu kolekciju un iegādājies jaunu superjahtu, kura izskatās ļoti iespaidīgi, tiesa, tā nav vienīgā, kas atrodas miljardiera kolekcijā.

Abramoviča vērtība tiek lēsta nepilnu 15 miljardu ASV dolāru apmērā, tādējādi esot vienam no bagātākajiem cilvēkiem pasaulē. Pirms nedēļas “Chelsea” par 115 miljoniem eiro nopirka Beļģijas uzbrucēju Romelu Lukaku, kurš savulaik jau spēlējis Londonas komandā, bet tagad kļuvis zināms kluba īpašnieka jaunākais pirkums.

Kā vēsta “Daily Mail”, jahta “Solaris” ir 140 metrus gara un tajā ir 48 dažādas istabas, kas izvietotas pa astoņiem dažādiem klājiem. Kopumā uz jahtas var atrasties 60 apkalpes locekļi un 36 viesi, tā kā vietas tuvākajiem Abramoviča cilvēkiem pietiktu.

Uz jahtas ir vismaz viens peldbaseins, kā arī sporta zāle, sauna, džakuzi, spa, āra atpūtas zona un vieta, kur nosēsties helikopteram. Tāpat uz jahtas atrodoties 20 ūdens motocikli, turklāt esot baumas, ka miljardieris plāno iegādāties pats savu zemūdeni.

Fotogrāfs Džuljens Huberts, kurš fotogrāfijās iemūžināja Abramoviča jahtu, pastāstījis, ka šī jahta bijusi viena no 15 lielākajām, ko viņš redzējis fotogrāfa karjerā. Taisnības labad jāsaka, ka šī nav lielākā jahta krieva miljardiera īpašumā, jo 2010. gadā tika iegādāta 160 metrus garā “Eclipse” par nepilniem 600 miljoniem eiro, un ar to viņš šobrīd atrodoties Horvātijā.

Abramovičs ar “Solaris” vēl nav devies ūdeņos, taču apgalvojis, ka plāno to darīt tuvākajā nākotnē. Jaunā jahta vairāk paredzēta bezbailīgai braukšanai, un tā tiek uzskatīta par vienu no tehnoloģiski attīstītākajām privātajām jahtām pasaulē.

sportapils