Latvijas hokeja izlase pieveic Norvēģiju, Latvijai medaļa pasaules U20 čempionātā vieglatlētikā – aizvadītās dienas aktualitātes

Pirmo pārbaudes spēli aizvadījusi Latvijas hokeja izlase, kas pārspēja Norvēģijas valstsvienību ar rezultātu 4:2. Zemgus Girgensons guva divus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, bet pa reizei precīzi bija Ronalds Ķēniņš un Miks Indrašis.

Pasaules U20 čempionātā vieglatlētikā, kas norisinās Kenijas galvaspilsētā Nairobi, Latvijas trīssoļlēcēja Darja Sopova pēdējā lēcienā sasniedza 13.60 metru atzīmi, ar ko pietika bronzas medaļai.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) plāno pieteikties rīkot 2025. gada Eiropas čempionātu basketbolā, kas nozīmētu uzņemt vienu apakšgrupu un visas izslēgšanas spēles, un piektdien Latvijas Nacionālā sporta padome atbalstīja LBS pieprasījumu no valsts budžeta piešķirt finansējumu turnīra organizēšanai.

Piektdien notika sieviešu Eiropas čempionāta basketbolā kvalifikācijas turnīra grupu izloze. Latvijas dāmas ielozētas J grupā kopā ar Zviedriju un Izraēlu. Finālturnīrā spēlēs katras grupas labākā komanda un četras no desmit labākajām 2. vietas ieguvējām.

Rīgas “Dinamo”, aizvadot otro pārbaudes spēli divās dienās, zaudēja Helsinku “Jokerit” ar rezultātu 2:5. Rīdziniekiem vārtus guva Peters Tīvola un Sebastians Vennstrems. Dienu iepriekš “Dinamo” kapitulēja “Jokerit” ar 0:5.

Jaunajā sezonā “Latvijas Universitāti” turpinās pārstāvēt Edvards Mežulis, kuram pagājušajā sezonā vidēji spēlē 9,4 punkti un 5,8 atlēkušās bumbas. BK “Ogres” rindās turpinās spēlēt Jānis Pozņaks – pieredzējušais basketbolists aizvadītajā sezonā palīdzēja ar vidēji gūtajiem 5,8 punktiem un izcīnītajām 3,7 bumbām zem groziem.

sportapils