Brieža epopeja ar nākamo pretinieku turpinās, bobsleja pilots Bērziņš noslēgs karjeru – aizvadītās dienas aktualitātes

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas “Dinamo” paziņojis, ka 25. augustā pulksten. 13:00 aizvadīs savu pēdējo pārbaudes spēli Daugavpils ledus hallē, tiekoties ar citu līgas pārstāvi Minskas “Dinamo”. Spēles video translācija būs skatāma kluba oficiālajā “YouTube” kanālā. Rīdzinieki līdz šim ir aizvadījuši trīs oficiālās pārbaudes spēles – 13. augustā Piņķos pret Latvijas izlases kandidātu komandu (5:1), kā arī divas reizes Somijā tikušies pret Helsinku “Jokerit” 19. un 20. augustā (0:5 un 2:5). Augusta sākumā “Dinamo” vadība nolēma nepiedalīties pirmssezonas pārbaudes turnīrā Kazahstānas Prezidenta kausa izcīņā, saistībā epidemioloģisko situāciju un Covid-19 infekcijas izplatību Kazahstānas galvaspilsētā Nursultanā. Līdz ar to pārbaudes spēļu skaits komandai ir ievērojami mazāks kā citos gados.

Latvijas bokseris Mairis Briedis tomēr nav vienojies ar poli Mihalu Cešlaku par IBF čempionu jostas aizstāvēšanas cīņu pirmajā smagajā svarā, kura bija plānota 24. septembrī Polijā, vēsta Polijas medijs ”Ringpolska.pl”. Kā galvenais šķērslis tiek minēts Brieža pieprasītais honorārs. Tas esot aptuveni 330 tūkstoši eiro, ko Cešlaka pārstāvji uzskata par pārlieku lielu. Tālākais scenārijs, visticamāk, būs sekojošs – cīņa nonāks izsolē un kurš piesolīs vislielāko summu par cīņas rīkošanu, to varēs arī darīt. Tādā gadījumā Briedim kā čempionam pienāksies 65% no kopējā bokseriem atvēlētā honorāra. Briedis pēdējo cīņu aizvadīja 2020. gada 29. septembrī, kad izcīnīja uzvaru Supersērijā.

Latvijas tenisa pirmais numurs Ernests Gulbis (ATP 195.) uzzinājis savu pretinieku un lūkos iekļūt gada noslēdzošā “Grand Slam” raudzes turnīra “US Open” pamatturnīrā. Naktī uz trešdienu viņam pretī stāsies Austrālijas tenisists Marks Polmanss (ATP 148.). Iepriekšējo “Grand Slam” turnīru kvalifikācijā “Australian Open” un “French Open” tika piedzīvoti zaudējumi jau pirmajā kārtā, bet Vimbldonā  viņš tika līdz trešajai kārtai, paliekot soli no pamatturnīra.

Bobsleja pilots Ralfs Bērziņš vien 24 gadu vecumā licis punktu sportista karjerai, vēsta Sportacentrs.com. Tāpat pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka rehabilitācijas process pēc muguras operācijas, visticamāk, Pekinas olimpiskajās spēlēs liegs startēt pieredzējušajam Oskaram Melbārdim. Tādējādi šobrīd Latvijas izlasē palikuši trīs piloti – Oskars Ķibermanis un jaunie talanti Emīls Cipulis un Dāvis Kaufmanis.

Latvijas futbola Virslīgas komandas RFS uzbrucējs Darko Lemajičs tuvojas pārejai uz Beļģijas augstākās līgas klubu ”Gent”,  raidījumā ”Futbolbumbas” pastāstījis kluba ģenerāldirektors Māris Verpakovskis. Viņš atklājis, ka Lemajičs atrodas Beļģijā un abām pusēm atlicis vienoties par formalitātēm. Transfēra summa tiek lēsta nedaudz zem viena miljona eiro.

sportapils