Porziņģa “Mavs” papildina treneru štābu, hokeja izlasei pirmajā maiņā divi NHL vīri – aizvadītās dienas aktualitātes

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas “Mavericks” treneru korpusam piesaistījusi 14 sezonu pieredzi guvušo Džaredu Dadliju. 36 gadus vecais veterāns pērn pārstāvēja Losandželosas “Lakers” rindas, kur gan viņa loma bija maza – laukumā viņš devās vien 12 mačos, savukārt “play-off” divos. Dadlijs Karjeras laikā pārstāvējis tādus klubus kā arī Šarlotas “Bobcats” (tagad “Hornets”), Fīniksas “Suns”, Losandželosas “Clippers”, Milvoki “Bucks”, Vašingtonas “Wizards”, Bruklinas “Nets”.

Olimpiskie čempioni 3×3 basketbolā komanda “Riga” “Ghetto Basket Riga” turnīrā ar 21:20 pirmajā spēlē pieveica Lietuvas “Raudondvaris”, bet pēc tam ar 18:19 zaudēja Krievijas komandai “Runa”, ar ko gan pietika iekļūšanai ceturtdaļfinālā. Tikmēr cita Latviju pārstāvošā komanda “Grizinkalns” pirmajā mačā ar 11:18 zaudēja Nīderlandes “Amsterdam”, bet pēc tam ar 15:21 atzina arī ASV komandas „Princeton” pārākumu, „play-off” neiekļūstot. Ceturtdaļfināla spēli “Riga” aizvadīs pret Serbijas “Ub” vienību, kas šajā turnīrā izsēta ar trešo numuru. Spēles sākums 18:00

Latvijas hokeja izlase turpina gatavoties Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, un pirmajā maiņā uzbrucēju trio veido Rūdolfs Balcers, Lauris Dārziņš un Teodors Bļugers, vēsta Sportacentrs.com. Pirmais aizsardzības pāris sastāv no Kristiāna Rubīna un Uvja Balinska.

Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze izcīnījusi trešo vietu vieglatlētikas sacensībās “Magyar Nagydijsorozat”, kas norisinājās Budapeštā. Labākajā mēģinājumā Mūze šķēpu aizmeta 58,56 metrus tālu.

Serbijas futbolists Darko Lemajičs, kurš pārstāvējis gan “Riga” FC, gan RFS, oficiāli pievienojies Beļģijas komandai “Gent”, kura pavisam nesen UEFA Konferences līgas kvalifikācijas turnīrā divu spēļu summā tieši pieveica RFS.

Vakar Dāvis Bertāns ar labdarības spēli pie Jāņa Daliņa stadiona Valmierā atklāja Bertānu ģimenes basketbola laukumu, kas veltīts Kobem Braientam. “Mūsu ģimenei šis ir ļoti nozīmīgs pasākums. Saprotu, ka laukuma atklāšana NBA spēlētājiem ir ierasta lieta, bet man šī ir nozīmīga vieta. Daudzas stundas Daliņa stadionā pavadītas skrienot, bet to ko daudzi nezin, ka aptuveni vienpadsmit gadu vecumā tieši šajā vietā spēlēju hokeju.”

Lionels Mesi svētdien debitēs Parīzes “Saint-Germain” sastāvā, ziņo franču medijs “Le Parisien”. Jaunajā sezonā PSG aizvadījusi trīs spēles Francijas čempionātā, tiekot pie trim panākumiem. Cits komandas spēlētājs Kilians Mbapē esot atkal noraidījis piedāvājumu pagarināt līgumu, kā rezultātā PSG apsverot pārdot futbolistu, ziņo RMC. Viens no potenciālajiem pircējiem Spānijas futbola grands Madrides “Real” par Francijas futbolistu piedāvājuši 160 miljonus eiro,

Anglijas Premjerlīga pavēstījusi, ka nelaidīs futbolistus uz tiem starptautiskajiem mačiem septembrī, no kuriem atgriežoties spēlētājiem būs jādodas desmit dienu karantīnā. Šis lēmums ietekmēs 60 futbolistus no 19 valstīm. Arī “La Liga” grasās pieņemt līdzīgu lēmumu.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadība apturējusi biedrības “FC Noah Jurmala” kā biedra dalību LFF. Pamatojums – būtiski un atkārtoti pārkāpumi, kā arī savu kā biedra pienākumu nepildīšanu. Par vairākiem pārkāpumiem “Noah Jurmala” klubam bija piemērots liegums pieteikt jaunus spēlētājus, tādējādi vairākos mačos neizdevās nokomplektēt pilnvērtīgu sastāvu, kā dēļ vairāk nekā pirms mēneša tas atsauca savu dalību no šīs sezonas Virslīgas čempionāta.

sportapils