Nurmagomedovs par UFC oktagona meitenēm: “Viņas ir bezjēdzīgas”

Ierasts, ka boksa un UFC cīņās starp raundiem ringam/oktagonam apkārt dodas sievietes, kuras, rokās turot kartona plāksnes, paziņo par to, kurš raunds sekos. Skaistās daiļavas, protams, piesaista lielu vīriešu uzmanību, taču ne visi par to ir sajūsmā – arī Habibs Nurmagomedovs.

“Es nevēlos nevienu aizvainot, taču ringa meitenes ir vismazāk nepieciešamie cilvēki jauktajā cīņu mākslā. Kāda ir viņu funkcija?” – tieši izsakās UFC leģenda. “Paziņot par to, kurš raunds būs, var arī uz ekrāna.”

Nurmagomedovs turpināja savu viedokli, cenšoties saprast dāmu pievienoto vērtību. “Vai viņas attīsta sporta veidu? Vai arī viņas palīdz cilvēkiem redzēt, ka tagad būs otrais raunds? Pasakiet man, lūdzu.”

Žurnālists preses konferencē minēja, ka ringa vai oktagona meitenes bijušas daļa no pasākuma jau desmitiem gadu, taču tas nemainīja Habiba viedokli. “Es saprotu, ka tā ir vēsture. Tā zina vairākas kļūdas. Mēs mācāmies no vēstures, lai nākotnē nepieļautu kļūdas. Ja atskatāmies vēsturē, tā saka, ka ringa meitenes ir bezjēdzīgas. Tas ir mans personīgais viedoklis.”

Profesionālo UFC karjeru Nurmagomedovs uzsāka 2008. gadā, un visās 29 cīņās viņš triumfēja, astoņus dueļus pabeidzot ar nokautu. Pēdējo cīņu Habibs aizvadīja 2020. gada oktobrī, kad pieveica Džastinu Geičī. Pēc cīņas Nurmahomedovs paziņoja, ka noslēdz karjeru.

sportapils