Kuri ir pelnošākie basketbolisti Eirolīgā?

Pavisam drīz sāksies rudens, kas nozīmē, ka atsāksies arī basketbola sezona Eiropā, ieskaitot Eirolīgu. Portāls “Eurohoops” apkopojis informāciju par lielākajām spēlētāju algām gaidāmajā sezonā, un visi pirmajā desmitniekā esošie basketbolisti pelna vairāk nekā vienu miljonu dolāru sezonā.

Šovasar gan pasaule, gan basketbola sabiedrība turpināja to, kas notika 2020. gadā, jeb sadzīvoja ar COVID-19 sekām. Ja pirms tam tikt pie divu miljonu liela līguma sezonā nebija nekas ārkārtējs labākajiem spēlētājiem, tad tagad situācija ir mainījusies.

Sarakstā minētie cipari ir dolāros, turklāt vairākas Eirolīgas komandas izvēlas algu maksāt tieši dolāros nevis eiro. Tāpat algas ir minētas neto nevis bruto, kā tas ir ASV gadījumā. Līdzīgi kā otrpus okeānam, Eiropā katrā valstī ir citādākas nodokļu likmes, turklāt Grieķijā nesen samazinājās nodokļi, kamēr Turcijā – pieauga.

Sarakstā vairāk nav redzams Alekseja Šveda vārds. Pirms trim gadiem viņš bija pelnošākais basketbolists ar četriem miljoniem dolāru sezonā, gadu vēlāk viņu apsteidza Nikola Mirotičs, bet pagājušajā sezonā krievs noslīdēja uz trešo pozīciju.

Maskavas apgabala “Khimki” finansiālo problēmu dēļ viņš vienojās par jaunu līgumu, bet šajā starpsezonā pievienojās Maskavas CSKA, jo “Khimki” šosezon nespēlēs. Kā vēsta “Eurohoops”, tad Šveda alga neesot liela, tādējādi CSKA nošāvusi divus zaķus ar vienu šāvienu, jo izdevās iegūt augstas klases spēlētāju svarīgā pozīcijā par labu atalgojumu.

Pelnošākais spēlētājs Eiropā joprojām ir Rolanda Šmita komandas biedrs “Barcelona” rindās Nikola Mirotičs. Basketbolists sezonā nopelna 4,5 miljonus dolāru, taču nevar aizmirst par Barselonas lielajām finanšu problēmām, kas pārsniedz vienu miljardu. Jā, lielākās problēmas ir futbola komandai, taču tā arī balsta visas pārējās komandas, tādējādi tās arī saņem mazāku finansējumu problēmu gadījumā.

Tiek minēts, ka pagājušajā sezonā Mirotiča alga pēc nodokļiem bija zem četriem miljoniem. Ja nebūtu finansiālo problēmu, spēlētāja alga šajā sezonā varētu būt pat pieci miljoni.

Otro un trešo vietu ieņem divi Eirolīgas čempiones atslēgas spēlētāji – Šeins Larkins un Vasilje Micičs. Amerikānis spēlē ļoti būtisku lomu “Efes” panākumos, un par to tiek arī pienācīgi atalgots, jo sezonā saņem 3,7 miljonus dolāru. Micičs šovasar parakstīja jaunu līgumu ar “Efes”, un pagājušajā viņš bija lielisks, jo kļuva gan par Eirolīgas regulārās sezonas, gan par “Final 4” vērtīgāko spēlētāju. Bija runas par Miciča pievienošanos NBA komandai, taču viņš palika “Efes” par trim miljoniem sezonā.

Desmit pelnošākie spēlētāji Eirolīgā:

1. Nikola Mirotičs, “Barcelona”, 4,5 miljoni dolāru sezonā

2. Šeins Larkins, “Anadolu Efes”, 3,7 miljoni

3. Vasilje Micičs, “Anadolu Efes”, 3 miljoni

4. Nikola Milutinovs, Maskavas CSKA, 2,5 miljoni

5. Jans Veselijs, “Fenerbahce”, 2,3 miljoni

6. Valters Tavaress, Madrides “Real”, 2 miljoni

7. Nando De Kolo, “Fenerbahce”, 1,9 miljoni

8.-11. Toko Šengelija, Maskavas CSKA, 1,8 miljoni

8.-11. Kostas Slukass, “Olympiacos”, 1,8 miljono

8.-11. Niks Kalatess, “Barcelona”, 1,8 miljoni

8.-11. Korijs Higinss, “Barcelona”, 1,8 miljoni

sportapils