Emersons “Barcelona” pavada tikai 29 dienas un nonāk “Tottenham”

Līdz ar augusta pēdējo dienu noslēdzās arī transfēru periods Eiropas futbolā. Komandas steidza veikt pēdējos papildinājumus, un pie tāda tika arī Totenhemas “Hotspur”, kas no “Barcelona” ieguva Brazīlijas spēlētāju Emersonu. Interesanti, ka Barselonas kreklā brazīlietis pavadīja tikai 29 dienas.

Pirms diviem gadiem “Barcelona” iegādājās Emersonu no viņa bijušās darba vietas “Atletico Mineiro” par nepilniem 13 miljoniem eiro. Darījumā tika iesaistīta arī cita “La Liga” komanda “Real Betis”, un abas Spānijas vienības sadalīja transfēra maksājumu, kā rezultātā Barselona izīrēja brazīlieti “Real Betis”, bet paturēja tiesības atgūt viņu sastāvā, samaksājot attiecīgu naudas summu.

Pavadījis divas sezonas “Real Betis”, Barselona šī gada jūnijā vienojās par futbolista pāreju deviņu miljonu apmērā, turklāt noslēdza līgumu ar Emersonu uz trim gadiem. Otrajā augustā “Barcelona” oficiāli prezentēja Emersonu, un komandas prezidents Huans Laporta sacīja, ka viņš ir pārliecināts, ka futbolists sasniegs labus rezultātus Barselonā, labi pavadīs laiku un pārstāvēs komandu ilgu laiku.

Izrādījās, ka nekas no Laportas sacītā nebija taisnība, jo “Barcelona” rindās Emersons aizvadīja tikai trīs spēles. Transfēru pēdējā dienā Katalonijas klubs paziņoja, ka vienojies ar “Tottenham” par 25 miljonu eiro darījumu, kā rezultātā Emersons turpmāk spēlēs Anglijas Premjerlīgā. 20% no visas summas nonāks “Real Betis” īpašumā.

“Barselona, mūsu tikšanās bija ļoti ātra,” savu paziņojumu “Instagram” uzsāka Emersons. “Es domāju, ka iepriekš dzirdēji, ka mans bērnības sapnis bija uzvilkt tavu kreklu, satikt tavus fanus un mājas. Kad tas notika, es saņēmu ļoti lielu uzmanību no faniem un komandas biedriem, uz laukuma es kāpu ar ļoti lielu degsmi. Paldies, ka vismaz mazliet to varēju piedzīvot. Es vēlos pateikties, ka noticēji sapņainajam puisim.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emerson Royal (@emerson_royal)

sportapils