Jaunais “Barcelona” talants Fati spēlēs ar Mesi 10. numuru

Daudz diskusiju bija par to, kas notiks ar 10. numuru “Barcelona” komandā. Daļa uzskatīja, ka Barselonai vajag iemūžināt šo numuru, kas nozīmētu, ka neviens cits ar to vairs nevar spēlēt, bet otra daļa teica, ka iespēja uzvilkt kreklu ar 10. numuru vēl vairāk motivēs futbolistus. Kluba vadība izlēma par otro variantu un piešķīra to Ansu Fati.

“Barcelona” esot apsvērusi nepiešķirt nevienam spēlētājam 10. numuru, taču “La Liga” noteikumi paredz, ka pirmās komandas futbolistiem jābūt izmantotiem numuriem no 1 līdz 25, tāpēc tika pieņemts lēmums to iedot Fati. 18 gadus jaunais spāņu futbolists, kurš ir “Barcelona” akadēmijas produkts, nespēlē kopš 2020. gada novembra, kad iedzīvojās meniska plīsumā.

Piedzīvojot debiju 2019. gadā, uz Fati krekla bija numurs 33, pēc tam sekoja 22, bet uz šo sezonu bija paredzēts 17. Kopš 2008. gada ar 10. numuru spēlēja Lionels Mesi, kurš to ieguva pēc tam, kad Brazīlijas leģenda Ronaldinju pameta Barselonu.

Augusta beigās Fati atgriezās komandas treniņos un tiek cerēts, ka septembra laikā viņš varēs piedalīties arī spēlēs. Spāni noteikti var uzskatīt par jauno talantu, jo 2019. gadā viņš kļuva par jaunāko debitantu “Barcelona” rindās pēdējo 78 gadu laikā – mačā pret “Real Betis” viņš bija tikai 16 gadus un 298 dienas vecs.

Nedēļu vēlāk viņš kļuva par komandas jaunāko futbolistu, kurš guvis vārtus Spānijas čempionātā, savukārt tā paša gada decembrī viņš guva uzvaras vārtus pret Milānas “Inter”, tādējādi kļūstot par visu laiku jaunāko vārtu guvēju UEFA Čempionu līgā. Kopumā viņš piedalījies 41 spēlē un guvis 13 vārtus.

sportapils