Nepatīkama iejaukšanās: van Deiks atsaka fanam selfiju

Vakar atsākās pasaules kausa kvalifikācijas spēles futbolā. Kamēr Latvijas izlase cīnījās ar Gibraltāru, tikmēr citā grupas mačā spēkojās Norvēģija un Nīderlande. Pēc mača pie Virdžila van Deika, futbolistam sniedzot interviju, pieskrēja līdzjutējs, kurš vēlējās fotogrāfiju, bet van Deiks nebija labā noskaņojumā.

Van Deiks ceļgala traumas dēļ nespēlēja desmit mēnešus un nepalīdzēja Nīderlandei vasarā notikušajā Eiropas čempionātā. Vakar futbolists laukumā pavadīja visas 90 minūtes, palīdzot nīderlandiešiem tikt pie punkta pret Norvēģiju – 1:1.

Pēc mača van Deiks devās pie televīzijas pārstāvjiem, lai sniegtu savu komentāru par aizvadīto dueli. Pēkšņi ne no kurienes parādījās kāds fans, kurš ar vienu roku turēja telefonu, ar otru centās apķert van Deiku un kliedza futbolista uzvārdu, norādot, ka vēlas uzņemt selfiju.

Nīderlandes futbola izlases pārstāvim nebija pa prātam komunikācija ar fanu, un viņš miermīlīgi atgrūda fanu, kurš pazuda no TV kamerām. Arī pēc van Deika sejas izteiksmes bija redzams, ka šāds notikumu pavērsiens nav viņam patīkams.

10 sekunžu garais videoklips ātri izplatās sociālajos tīklos, un fani visā pasaulē ir priecīgi par van Deika lēmumu neuzņemt fotogrāfiju un atgrūst fanu.

Kopumā van Deiks bija produktīvs pavadītajā laikā laukumā, jo uzvarēja visus septiņus dueļus, precīzi izpildīja 78 no 86 piespēlēm, kā arī neviens pretinieks netika viņam garām. Otrā puslaika sākumā viņš gan piedzīvoja nepatīkamu brīdi, jo tika izsists pirksts, taču ātri vien tas tika ielikts atpakaļ vietā. Pēc mača Norvēģijas futbola zvaigzne Ērlings Holanns atklāja, ka van Deiks sacījis, ka tieši viņš ir vainīgs pie izsistā pirksta.

sportapils