Latvijas sporta komandas piedzīvo zaudējumus – nedēļas nogales aktualitātes

Latvijas futbola izlase pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā sestdienas vakarā piekāpās Norvēģijas valstsvienībai ar 0:2. Norvēģiem vienus vārtus, realizējot 11 metru soda sitienu, guva Ērlings Holanns, bet cikla noslēdzošais mačs latviešiem otrdien izbraukumā pret Melnkalni.

Turpinās Eiropas čempionāts volejbolā un sestdien Latvijas izlase dramatiskā cīņā zaudēja Horvātijai ar 2-3. Pēc trim setiem latvieši atradās vadībā ar 2-1. Pirmdien Latviju gaida duelis ar Slovākijas valstsvienību.

Rīgas “Dinamo” sezonas otrajā spēlē piekāpās Maskavas CSKA ar rezultātu 2:3. Gūstot divus vārtus nepilnas minūtes laikā, “Dinamo” otrā perioda vidū izvirzījās vadībā ar 2:1, taču trešajā periodā divreiz kapitulēja, izšķirošos vārtus ielaižot 58. minūte un vairākumā. Ar precīziem metieniem “Dinamo” rindās izcēlās Nikolajs Jeļisējevs un Hanters Šinkaruks.

Rezultatīvi KHL turpina spēlēt latviešu leģionāri. Jānis Jaks “Sochi” uzvarā pār Mika Indraša “Vityaz” izcēlās ar uzvaras vārtiem papildlaikā un rezultatīvu piespēli, kamēr Indrašis atdeva divas rezultatīvas piespēles. Citā mačā Rihards Bukarts atdeva rezultatīvu piespēli.

Nedēļas nogalē sākās jaunā hokeja Virslīgas sezona. Atklāšanas mačā tikās pērnās sezonas finālistes, un uzvaru ar rezultātu 7:4 izcīnīja HK “Zemgale/LLU”, lai gan “Olimp/Venta 2002” mača ievadā bija vadībā ar 3:0.

“Riga” 3×3 basketbolisti startēja pasaules tūres “Masters” turnīrā, taču cīņā par godalgām neiesaistījās, jo ceturtdaļfinālā zaudēts Nīderlandes komandai “Amsterdam” ar rezultātu 20:21. Lai gan spēles gaitā rezultāts bija 5:12, latviešiem izdevās panākt 20:20.

F1 sacensību Nīderlandes “Grand Prix” posmā uzvaru izcīnīja mājinieks Makss Verstapens, otrajā vietā palika Lūiss Hamiltons, savukārt trešā vieta Valteri Botasam. Pateicoties svētdienas uzvarai, Verstapens sezonas kopvērtējumā apsteidzis Hamiltonu, kamēr trešais ir Botass.

Ļoti sekmīgi Turcijas MXGP sacensības uzsāka Pauls Jonass, kurš pirmajā braucienā bija trešais, tomēr otrajā braucienā piedzīvoja kritienu, tādējādi sacensības noslēdzot pēdējā jeb 25. pozīcijā. Sezonas kopvērtējumā Jonass ieņem 7. vietu.

Itālijas pludmales volejbola čempionāta finālposmā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnīja bronzas medaļas. Interesanti, ka bronzas spēlē pretiniekos bija jābūt Paolo Nikolai un Danielem Lupo, taču mačs nenotika, līdz ar to latvieši automātiski tika pie trešās vietas.

Interesanti notikumi svētdienas vakarā risinājās Sanpaulu, kur Brazīlijas un Argentīnas izlasēm bija jāaizvada pasaules kausa kvalifikācijas mačs. Astotajā minūtē spēle tika apturēta, jo trim argentīniešiem bija obligāti jādodas karantīnā, jo nebija norādījuši, ka pēdējo 14 dienu laikā bijuši Lielbritānijā. Mačs tā arī netika turpināts.

sportapils