PSG par Neimāru kopumā iztērējusi nepilnus 500 miljonus eiro

Aizvadītajā futbola starpsezonā izcēlās Parīzes “Saint-Germain”, kas pastiprināja savas rindas ar tādiem spēlētājiem kā Serhio Ramoss, Džanluidži Donnarumma, Džordžino Vijnaldums un, protams, Lionels Mesi. Komandas rocība ir plaša, turklāt lielu naudas žūksni PSG iztērējusi par vienu no komandas līderiem – Neimāru.

Pirms četriem gadiem “Saint-Germain” uzstādīja jaunu rekordu, nopērkot Neimāru no “Barcelona” par 222 miljoniem eiro. Šobrīd brazīlietis ir otrs apmaksātais komandas futbolists pēc Mesi, turklāt maijā Neimārs pagarināja līgumu līdz 2025. gadam.

Spānijas medijs “El Mundo” pavēstījis par summām, kādas Francijas komanda iztērējusi, piesaistot Brazīlijas uzbrucēju. Aprēķinos tika ņemts vērā gan lielais 222 miljonu transfērs, gan nepilnus 44 miljonus lielā alga pirms nodokļiem, kam PSG piekrita sākotnējā līgumā. Tāpat līgumā tika iekļauta opcija par algas palielinājumu sestajā gadā līdz 50 miljoniem.

Interesants punkts ir tāds, ka klubs maksā Neimāram par punktualitāti un komunikāciju ar faniem. Līgumā noteikts, ka futbolistam obligāti jākomunicē ar faniem draudzīgā manierē un jābūt punktuālam. Tāpat viņam esot aizliegts kritizēt PSG un tās nostāju. Piepildoties visiem nosacījumiem, Neimārs sezonā var saņemt līdz pat 6,5 miljoniem eiro.

Jaunais Neimāra līgums esot pēc līdzīgiem nosacījumiem kā iepriekšējais, rakstīja “El Mundo”. Ņemot vērā visas iepriekš nosauktās summas, Neimāra iegūšana izmaksājusi Parīzei vairāk nekā 489 miljonus eiro.

Nevarētu gan teikt, ka Neimārs bijis tas veselīgākais spēlētājs, jo brazīlieti mocījuši dažādi savainojumi, tādējādi viņš piedalījies tikai 71 no 156 Francijas futbola čempionāta spēlēm. Arī šīs sezonas sākumu viņš izlaida, jo vasarā ar Brazīlijas izlasi piedalījās “Copa America” turnīrā, kurā zaudēja finālā.

sportapils