Ronaldu liedz mammai skatīties svarīgākās spēles

Drīz pienāks tas brīdis, ko kādu laiku gaida liela daļa futbola līdzjutēju visā pasaulē, – Krištianu Ronaldu atgriešanās maču Mančestras “United”. To gan ne dzīvē, ne tiešraidē neredzēs futbolista māte, jo portugālis aizliedzis viņai skatīties svarīgas spēles.

Diskvalifikācijas dēļ Ronaldu nepiedalīsies Portugāles izlases otrdienas mačā pasaules kausa kvalifikācijas turnīra ietvaros pret Azerbaidžānu. Ronaldu iepriekšējā nedēļas nogalē devās uz Angliju, lai atrastos piecas dienas pašizolācijā un paredzams, ka trešdien viņš varēs pievienoties “United” treniņiem.

Nedēļas nogalē sarkanie velni spēlēs pret Ņūkāslas “United”, un, visticamākais, Ronaldu aizvadīs pirmo maču “United” kreklā kopš 2009. gada. Miljoniem cilvēku gribēs redzēt šo spēli, taču tas nebūs ļauts futbolista mātei Doloresai, kura, kā saka pats Krištianu, lielu un atbildīgu spēļu laikā kļūst pārāk nervoza, turklāt divreiz pat zaudējusi samaņu.

“Viņai nav atļauts skatīties lielu notikumu spēles,” smejoties teica Ronaldu. “Es viņai esmu teicis: “Paklau, man vairāk nav tēva. Es nevēlos zaudēt arī savu mammu, tāpēc tu neskatīsies ne ceturtdaļfinālus, ne pusfinālus, ne finālus.””

“Viņa atbildīgās spēlēs kļūst pārāk nervoza, es pat nezinu kādēļ. Man draugi paliek kopā ar viņu, un viņa reizēm dodas pastaigās apkārt mājai. Divreiz stadionā mamma zaudējusi samaņu, viņa ir nervoza. Viņa smagi strādājusi, lai dotu saviem bērniem visu labāko, īpaši jau man, jo esmu pats jaunākais.”

Futbolists izcēla arī to, ka mamma ir daudz ko upurējusi, lai tikai viņš varētu piepildīt savus sapņus. “Viņa pati cieta, lai tikai dotu man iespēju. Atceros, ka 12 gadu vecumā teicu, ka vēlos doties uz Lisabonu un spēlēt “Sporting” jauniešu komandā. Viņa man atbildēja: “Dēls, ja to tu patiesi vēlies, es negriezīšu nost tavas kājas un neliegšu to darīt. Tu vari doties. Man būs ļoti grūti redzēt, ka dodies prom, bet ej. Seko saviem sapņiem!””

sportapils